Lijenost u meni samo ne voli stajati kraj štednjaka, puno mi je draže nešto baciti u pećnicu i adio pameti. Činjenica da ne moram zračiti kuhinju/dnevnu je veliki plus.
Natalija je glavni krivac što sam jedan jedini put upalila pećnicu ovo ljeto. Natalija i moja želja da napokon isprobam ovaj recept. Toliko su mi bile fine, da vam ne mogu reći uz koji prilog da jedete lignje, jer priloga nisam imala.
Pofotkala sam i sjela jesti hladne lignje u umaku od kopra, kao svaki neodlučni bloger. Bile su fine i hladne, kakve su tek tople.
Hrskave lignje iz pećnice po receptu s bloga Natalie's Health
Sastojci:
- 400 g očišćenih lignji
- 1/2 šalice* krušnih mrvica
- 1/2 šalice kukuruzne krupice (palente)
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- sol, češnjak u prahu
- limun
- jogurt
- kopar
- papar, sol
Postupak pripreme:
- Ako koristite zamrznute lignje, izvadite ih par sati prije i odmrznite.
- Odmrznute lignje stavite u cjedilo i pustite da se ocijede.
- Lignje prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte.
- Pećnicu zagrijte na 200° C.
- Pleh obložite papirom za pečenje.
- Krušne mrvice i kukuruznu krupicu pomiješajte i dodajte začine po želji.
- Lignje obložene maslinovim uljem uvaljajte u ovu smjesu te posložite s razmakom na pleh obložen papirom.
- Pecite 15-20 minuta dok se ne zarumene, no pazite da vam se ne prepeku.
- Lignje izvadite iz pećnice, posolite i poškropite limunovim sokom.
- Servirajte tople lignje uz umak od kopra koji možete pripremiti tako da pomiješata jogurt (najbolje grčki), limun, kopar, papar i sol, malo češnjaka.
Savjet! Koristila sam američku mjeru šalice kod koje je 1 šalica(cup) = 240 ml.
Kristinu zapratite na blogu Cutie and Pie, a njezine kulinarske majstorije možete potražiti i na istoimenoj Facebook stranici.
Dobar tek!