Jaja na ovaj ili onaj način. Obožavam se igrati s izgledom jedne nadasve jednostavne namirnice. Ovaj obrok izgleda jako efektno osobito ako želite zadiviti voljenu osobu.
Priprema je malo duža, ali se svakako isplati potruditi. Možda sljedeći put baš vi dobijete doručak u krevet. Fingers crossed.
Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.
Sastojci:
- 225 g graška (zamrznutog)
- 3 jaja
- 1 žličica nasjeckanog vlasca
- naribana korica limuna
- 1/2 žlica narezanog bosiljka
- 1 protisnuti češanj češnjaka
- 40 g naribanog sira
- 125 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- grčki jogurt
- maslinovo ulje
- lisnato tijesto
- salata
- rotkvica
- sol, papar
Postupak pripreme:
- Grašak skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite u hladnoj vodi i ocijedite.
- U električnoj sjeckalici usitnite grašak u pire (dio ostavite u zrnu za ljepšu teksturu).
- Dodajte jedno jaje, sol, papar, vlasac, koricu limuna, bosiljak, češnjak, sir i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Smjesa treba biti gusta pa, prema potrebi, dodajte još brašna.
- Zagrijte tavu i ulijte malo ulja. Smjesu grabite žlicom, stavite u tavu i formirajte popečak. Pržite obje strane popečka na laganoj vatri do rumene boje.
- Pržene popečke stavite na upijajući papir da upije višak masnoće. Za umak, miješajući, dodajte u jogurt sok limuna, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje. Do upotrebe držite ga u hladnjaku.
- U kalupiće za muffine stavite lisnato tijesto te u njih razbijte preostala jaja. Posolite i popaprite.
- Rubove lisnatog tijesta spojite prstima u obliku cvjetića.
- Stavite u pećnicu na 220 C i pecite 15-20 min dok lisnato tijesto ne porumeni.
- Zatim slažite popečke od graška, umak od grčkog jogurta, salata, rotkvice i na kraju jaje u lisnatom tijestu.
Dobar tek!