Kolumne 20. veljače 2019.

Jaja na zrnu graška - sendvič s kremom od graška i jaja u lisnatom

foto: Olja's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Za mene je doručak najvažniji obrok u danu te je kao takav postao dio moje svakodnevne rutine. Upravo zato, donosim vam recept za jelo koje kombinira sve što vam je potrebno za početak dana upakirano u zbilja ukusne, bogate zalogaje.

Jaja na ovaj ili onaj način. Obožavam se igrati s izgledom jedne nadasve jednostavne namirnice. Ovaj obrok izgleda jako efektno osobito ako želite zadiviti voljenu osobu.

Priprema je malo duža, ali se svakako isplati potruditi. Možda sljedeći put baš vi dobijete doručak u krevet. Fingers crossed.

 

Možda vas zanima... Brza pita od sira - nikad jednostavnija i slasnija Kolumne

 

Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.

 

Možda vas zanima... Pužići s makom i cimetom po bakinom receptu Kolumne Možda vas zanima... Čokoladni kolač od bundeve - sočan i naprosto neodoljiv Kolumne

 

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

Sastojci:

  •  225 g graška (zamrznutog)
  • 3 jaja
  • 1 žličica nasjeckanog vlasca
  • naribana korica limuna
  • 1/2 žlica narezanog bosiljka
  • 1 protisnuti češanj češnjaka
  • 40 g naribanog sira
  • 125 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • grčki jogurt
  • maslinovo ulje
  • lisnato tijesto
  • salata
  • rotkvica
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Grašak skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite u hladnoj vodi i ocijedite.
  2. U električnoj sjeckalici usitnite grašak u pire (dio ostavite u zrnu za ljepšu teksturu).
  3. Dodajte jedno jaje, sol, papar, vlasac, koricu limuna, bosiljak, češnjak, sir i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  4. Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Smjesa treba biti gusta pa, prema potrebi, dodajte još brašna.
  5. Zagrijte tavu i ulijte malo ulja. Smjesu grabite žlicom, stavite u tavu i formirajte popečak. Pržite obje strane popečka na laganoj vatri do rumene boje.
  6. Pržene popečke stavite na upijajući papir da upije višak masnoće. Za umak, miješajući, dodajte u jogurt sok limuna, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje. Do upotrebe držite ga u hladnjaku.
  7. U kalupiće za muffine stavite lisnato tijesto te u njih razbijte preostala jaja. Posolite i popaprite.
  8. Rubove lisnatog tijesta spojite prstima u obliku cvjetića.
  9. Stavite u pećnicu na 220 C i pecite 15-20 min dok lisnato tijesto ne porumeni.
  10. Zatim slažite popečke od graška, umak od grčkog jogurta, salata, rotkvice i na kraju jaje u lisnatom tijestu.

Dobar tek!

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.