Sezona jagoda u punom je jeku pa u to ime predstavljam ovaj divan i jednostavan desert, koji možete poslužiti u čašama ili zdjelicama. Posebno će se svidjeti djeci jer sadrži njihov omiljeni griz. Jednostavni recepti nekad su zaista i najbolji!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Griz krema:
- 0,75 l mlijeka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice griza
- 1/2 vrećice pudinga od vanilije
Preljev od jagoda:
- 4 žlice šećera
- 1 žlica vode
- 250 g jagoda( narezanih)
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica gustina
Priprema:
- Griz skuhati kao i inače kako kuhate, s navedenim sastojcima i odmah ga ulijte u posudice/čaše u kojima ćete posluživati.
- Dok se hladi, skuhajte preljev od jagoda od navedenih sastojaka, na kraju umiješajte gustin i čim se zgusne, maknite s vatre.
- Ako ne volite komadiće jagoda, njih prije kuhanja izmiksajte štapnim mikserom.
- Prelijte kremu od griza preljevom i ostavite da se ohladi.
Poslužite ohlađeno i uživajte!