gastro postao
Ovaj kolač na prvi pogled podsjeća na bajaderu, mada je dosta mekši i drugačiji.
Zapravo u njemu dominira okus banane koji se fino slaže sa ostalim sastojcima. Dosta je jednostavan za pripremu, tako da se preporučuje i početnicima u kuhinji.
SASTOJCI:
- 900 g oguljenih banana
- 300 g oraha
- 300 g keksa
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuhanje
- 250 margarina
GLAZURA:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
PRIPREMA:
- Čokoladu istopite na pari i ostavite da se prohladi.
- Pomiješajte mljevene orahe, mljevene kekse i šećer u prahu.
- Dodajte margarin sobne temperature izrezan na prutiće, čokoladu i izgnječene banane. Banane se mogu izgnječiti sa tenfalicom za krupir.
- Sve zajedno izradite mikserom.
- Tepsiju pouljite (promjer moje tepsije 21 X 36 cm, ukoliko želite niži kolač koristite veću) i rasporedite smijesu.
- Za glazuru čokoladu istopite na pari sa uljem i ostavite da se malo prohladi.
- Prelijte čokoladu preko kolača i stavite u frižider da se kolač stegne.
- Prije rezanja kolač držite na sobnoj temperaturi 15-tak min i tako neće pucati glazura prilikom rezanja.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.