gastro postao
Ovo je vrijeme kada kuhanih jaja ne manjka na obiteljskim stolovima
Premda nemam ništa protiv ponavljanja standardnih i tradicionalnih jela koja se s njima pripremaju ili uz koja se ona poslužuju, osobno uvijek volim isprobati nešto novo. Zato ove godine predlažem da malo “začinite” situaciju i isprobate pikantni oslić zamaskiran kao žutanjak kuhanog jajeta.
Sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 210 g fileta oslića
- 1 čajna žličica maslaca
- 2 čajne žlice Senfa estragona
- 3 čajne žlice Limunova soka
- 1 čajna žlica Žuti Curry prah
- 4 kapi Brutalero Yellow ljutog umaka
- 3 čajne žlice Maslinovo ulje
- par komada Lista peršina
- Sol
- Papar
Priprema:
- Filete oslića posolite i poparite s obje strane te ih stavite peći u vruću tavu na maslac. Filete pecite na srednje jakom plamenu.
- Kada oslić dobije zlatno smeđu boju i koricu s obje strane (oko 8-10 min) uklonite ga iz tave u električnu sjeckalicu.
- Uz oslić u električnu sjeckalicu dodajte 2 čajne žličice senfa, 3 žličice limunovog soka i jednu čajnu žličicu žutog curry praha. Dodajte i pola žličice soli, a kasnije je dodate po želji još ako vam riba neće biti dovoljno slana. Isto vrijedi i s Brutalero ljutim umakom, kojeg je najbolje dodati prvo manje (par kapi) pa kasnije po želji povećavati ljutinu ribe.
- Na kraju dodajte još i 2-3 žličice maslinovog ulja i par svježih listova peršina.
- Sve sastojke usitnite električnom sjeckalicom.
- Kuhana jaja prerežite na pola po dužini. Uklonite žutanjke iz njih za neku drugu upotrebu, a na njihovo mjesto stavite žuti curry namaz od oslića.
Kuhana jaja s oslićem poslužite uz svježi kruh i bijelo kvalitetno vino.
Dobar tek!
Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharica te na Facebook stranici.