Od onda pa do danas okus leće ostao mi je uvijek poseban, a izgled me ne zabrinjava.
Djeci sam pokušala uvaliti dok su bile male, ali nisam uspjela. Danas moje desetogodišnjakinje s guštom pojedu maneštricu od leće upravo na ovaj način - doduše jedno dijete jede skroz ispasirano, a drugo u komadima.
Tako ispasiranu leću možete poslužiti bebicama kao kašicu od 8. mjeseca u kombinaciji s peršinom. Izvrstan je izvor željeza, kalcija, magnezija i drugih vrijednih vitamina i minerala koji su djeci potrebni za rast.
Sastojci:
- 500 g suhe zelene leće
- 1 poriluk
- 3 mrkve
- stručak celera
- 2 lovorova lista
- 3 češnja češnjaka
- kurkuma
- maslinovo ulje
Priprema:
- Namočite leću 2 sata prije jela u hladnoj vodi.
- Na maslinovom ulju popržite poriluk i mrkvu narezanu na kolutove.
- Dodati im ocijeđenu leću, ubaciti lovorov list, narezani celer posoliti, popapriti i zaliti vodom da prekrije leću.
- Pustiti kuhati oko 25 minuta. Vode dodavati po potrebi ako pokuha.
- Pred kraj kuhanja dodati 3 iskosana češnja češnjaka i pola žličice kurkume.
- Jelo treba nakon kuhanja odstajati oko pola sata da se malo zgusne. Može se dodati još par kapi maslinovog ulja. Mi jedemo ovako, a jednom dijetetu ispasiram i dodam pašticu.
Dobar tek!
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici.