Recepti 13. listopada 2014.

Leća s krumpirom i jajima

Leća s krumpirom i jajima
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealna zimska salata s poširanim jajem za predjelo ili kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 250 g leća, suha
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Leću dobro isperite u hladnoj vodi, ocijedite. Stavite u zdjelu, prelijte vodom i pustite da se namače preko noći. Kuhajte oko 30 minuta na laganoj vatri u posoljenoj vodi, ili uzmite leću iz konzerve i dobro ju isperite.
  2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi.
  3. Peršin i bosiljak grubo nasjeckajte.
  4. U zdjeli pomiješajte leću, kuhani krumpir i začinsko bilje, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  5. Jaja poširajte i poslužite uz salatu od leće i krumpira. Jelo začinite svježe mljevenim paprom i maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.