Međimurska gibanica bogata je okusima i sastojcima, prava delicija. Sastojke nisam mijenjala, ali postupak izrade nadjeva i samo slaganje jesam.
Meni osobno više se sviđa ova verzija jer je puno sočnija, no prepuštam vama da odlučite koja vam je bolja, ako isprobate ovu, naravno.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Instagram i Facebook profilu!
Sastojci :
- 1 paket kora za savijače
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 1 manja šalica šećera
Nadjev od sira:
- 500 g svježeg sira
- 1 jaje
- 2-3 žlice šećera
Nadjev od maka:
- 100 g mljevenog maka
- 2 žlice šećera
Nadjev od oraha:
- 100 g mljevenih oraha
- 2 žlice šećera
Nadjev od jabuka:
- 4-5 većih jabuka, naribanih
- malo šećera
- malo cimeta
- šaka suhih brusnica
Preljev:
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1 žlica šećera
Priprema:
- Kore izrežite na veličinu kalupa za tortu, moj je bio promjera 26 cm.
- Dno kalupa malo namastite, zatim stavite dvije kore.
- Premažite sa 1,5-2 žlice kiselog vrhnja, pospite sa šećerom i makom, te prekrijte opet s dvije kore.
- Premažite vrhnjem, pospite šećerom i orasima, zatim opet dvije kore, nadjev od sira, pola smjese, pa kore, premažite vrhnjem, pospite s polovicom naribanih jabuka u koje ste umiješali brusnice, opet kore, i tako dok potrošite nadjev.
- Uglavnom da bude jasnije, od svakog nadjeva dobiti ćete dva sloja. Za vrh ostavite još dvije kore, prelijte ih mješavinom kiselog vrhnja i jaja, te stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na sat vremena.
- Pustite da se dobro ohladi te pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!