Recepti Desert 31. ožujka 2025.

Mileram torta s malinama je novi slatki hit ovog proljeća!

Desert
45 MIN
70 MIN
12
SREDNJE
Mileram torta s malinama
Mileram torta s malinama
foto: Nevena Josipović
Blogerici Neveni Josipović klasična je mileram torta dosadna pa je recept nadogradila želeom i mousseom od malina. Obavezno isprobaj!

Ako baš moram birati što obožavam od šumskog voća onda su to maline, naravno uz jagode, ali maline posebno volim u tortama.

Ova mileram torta je izuzetno lagane pripreme, lijepog izgleda i savršenog okusa. Ako mislite da su žele i mousse zahtjevni za izradu, varate se. Ne može biti jednostavnije. Ovo je idealan trenutak da isprobate recept za mileram tortu i uvjeri se koliko je zapravo dobra i ukusna.

U nastavku potraži recept za mileram tortu, a za još slasnih ideja naše kolumnistice Nevene, posjeti blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

Mileram torta s malinama | Author: Nevena Josipović Mileram torta s malinama foto: Nevena Josipović

Ne gasi ekran dok kuham

Mileram torta
45 MIN
pripreme
70 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Maslac 100 g
  • Šećer 100 g
  • Jaje 1 kom
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Glatko brašno 250 g
Postupak
  1. Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom. Dodaj jaje, izmiksaj, te dodaj prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo.


  2. Zamijesi tijesto, zamotaj ga u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.


KREMA
Sastojci
  • Mlijeko 500 ml
  • Prašak za puding od vanilije 2 kom
  • Šećer 240 g
  • Mileram 90 g
Postupak
  1. Odvoji malo mlijeka, a ostatak stavi zakuhati zajedno sa šećerom. U malo mlijeka izmiksaj puding, da ne bude grudica, te ulij kada ostatak mlijeka provrije. Nastavi miješati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Pusti 2-3 minute da se malo prohladi. Dodaj mileram te dobro izmiksaj da se svi sastojci sjedine.


  2. Tijesto nakon 30 minuta izvadi iz hladnjaka, stavi na radnu plohu te dodaj još šaku brašna i premijesi. Zatim ga razvaljaj na veličinu kalupa s tim da moraš računati 3 cm više da uhvati i visinu ruba kalupa. Ako ćeš imati problema da rubovi padaju samo ih lagano premaži s malo vode.


  3. Izlij mileram kremu na tijesto i stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°, oko 60 minuta.


  4. Kada je torta pečena, još će se krema lagano tresti, ali kako se bude hladila stisnut će se. Tortu pusti da se dobro ohladi.


ŽELE OD MALINA
Sastojci
  • Zamrznute maline 250 g
  • Šećer 70 g
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Želatina u prahu 0,50 kom
Postupak
  1. Želatinu u prahu (1/2 vrećice) prelij sa 2 žlice hladne vode i pusti 5 minuta da odstoji. U međuvremenu maline zajedno sa šećerom i vanilin šećerom stavi zakuhati, dok se maline skroz ne raspadnu i šećer potpuno ne rastopi. Ako ne voliš sitne koštice od malina, možeš ih propasirati.


  2. U vruću (propasiranu) smjesu dodaj želatinu koju malo otopi na vatri. Smjesu izlij u kalup za torte promjera 20 cm, s tim da na dno staviš papir za pečenje. Stavi u zamrzivač dok se skroz ne stisne.


  3. Kada se žele stisnuo stavi ga na kremu od milerama - torta mora biti ohlađena.


MOUSSE OD MALINA
Sastojci
  • Zamrznute maline 300 g
  • Šećer 100 g
  • Slatko vrhnje 200 ml
  • Želatina u prahu 0,50 kom
Postupak
  1. Maline prokuhaj zajedno sa šećerom. Štapnim mikserom usitni i procijedi kroz fino cjedilo. Ohladi dobivenu smjesu.


  2. Želatinu prelij sa 2 žlice vode, puste 5 minuta te ju malo zagrij da se rastopi i izlij u dobivenu smjesu od malina.


  3. Izmiksaj šlag te u njega dodaj smjesu od malina i želatine. Kada dodaš smjesu promiješaj ju kuhačom jer miksanjem bi se dodatno aktivirala želatina. Lagano promiješaj i mousse premaži preko želea i mileram kreme.


  4. Tortu stavi u hladnjak na par sati, najbolje preko noći. Tortu posluži tek kad se dobro ohladi.


Isprobaj i ove slatke recepte:

Babka od čokolade Možda vas zanima... Čokoladna babka - kolač stvoren za hladne dane Kolumne Možda vas zanima... Pripremi brze muffine s limunom i narančom Kolumne Možda vas zanima... Kruh od naranče - sočan i neodoljivo sladak Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:49 05. Ožujak 2024.

    velicanstvena torta