Kolumne 08. ožujka 2016.

Jednostavno najbolji Milka kolači

milka
foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Nataša donosi vam recept za prefin i sočan Milka kolač

Ovaj Milka kolač je savršen i jednostavno ga morate napraviti. 

SASTOJCI: BISKVIT:

  • 15 bjelanjaka
  • 24 žlice šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1,5 vrećica praška za pecivo
  • 15 žlica mljevenih keksa
  • 15 žlica mljevenih oraha

KREMA:

  • 15 žumanjaka
  • 700 ml mlijeka
  • 200 gr šećera
  • 5 žlica gustina
  • 250 gr margarina
  • 150 gr mljevenih keksa
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 100 gr bijele Milka čokolade
  • 100 gr mliječne Milka čokolade
Milka kolači | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica

GLAZURA:

  • 200 gr bijele čokolade
  • 6 žlica ulja

PRIPREMA BISKVITA:

  1. Pet bjelanjaka izradite u čvrsti snijeg, zatim postepeno dodavajte 8 žlicica šećera.
  2. 2 žlice brašna pomiješajte sa ½ praška za pecivo.
  3. Pripremljeno brašno, 5 žlica keksa i 5 žlica mljevenih oraha dodajte u bjelanjke i lagano sjedinite pjenjačom.
  4. U kalup promjera 24 X 37 cm postavite na dno masni papir i ulijte pripremljenu smjesu.
  5. Stavite peći 15 minuta pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
  7. Ponovite postupak još dva puta da dobijete tri jednaka biskvita.

PRIPREMA KREME:

  1. Žumanjke, šećer i gustin pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
  3. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
  4. U ohlađenu smijesu dodajte i izradite margarin.
  5. Dodajte orahe i kekse, te sve zajedno sjedinite.
  6. Smijesu podijelite na dva jednaka dijela.
  7. U jedan dio dodajte istopljenu i prohlađenu bijelu Milka čokoladu.
  8. U drugi dio dodajte istopljenu i prohlađenu mliječnu Milka čokoladu.

SLAGANJE:

  1. Biskvit
  2. Bijela krema
  3. Biskvit
  4. Tamna krema
  5. Biskvit
  6. Bijela glazura od čokolade, koju ste predhodno istopili s uljem na pari i malo prohladili.

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.