Kolumne 3408 prikaza 15. siječnja 2019.

Mramorni kolač sa klementinama - lagana zimska poslastica

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Zimski, ali lagan i osvježavajuć kolač s klementinama brzo postaje favorit sezone...

Stvarno je bilo previše slatkog ovih blagdana i nadam se da se riješlili svih slatkih zaliha! Ja sam vam napravila jedan fini i sočni kolač koji bas krijepi uz šalicu čaja... 

 

Možda vas zanima... Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Brownie s malinama - nova godina nikad nije zvučala slađe Kolumne Možda vas zanima... Slatko od dunja - sjajna poslastica za "krizne" situacije Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Postupak pripreme:

  • 225 g maslaca sobne temperature
  • 225 g brašna
  • 225 g šećera
  • 4 jaja
  • Naribana kora 4 klementine
  • 1 zlica ekstrakta vanilije 
  • 3 ravne zlice kakaa
  • 3 ravne zlice mlijeka

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu da se zagrijava na 170 stupnjeva. 
  2. Maslac, brašno, šećer i jaja miksajte dok se smjesa ne sjedini.
  3. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
  4. U jedan dio dodaje vaniliju i koru klementine a u drugu kakao i mlijeko i dobro promiješajte.
  5. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje a onda kašikom sipajte hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
  6. Kad ste iskoristili svu smjesu, nožem ili žlicom prošarajte po smjesi kako bi se malo izmiješale.
  7. Pecite 50-ak minuta. A kolac možete posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom...
  8. Kod nas se pojede dok je još topao ali vjerujem da je i hladan odličan.

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.