gastro postao
Zimski, ali lagan i osvježavajuć kolač s klementinama brzo postaje favorit sezone...
Slijedi nam najinteresantnije doba godine, ispunjeno ukusnim slasticama! Ja sam vam napravila jedan fini i sočni kolač koji baš krijepi uz šalicu čaja i dobar je uvod u sve što slijedi...
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Postupak pripreme:
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g brašna
- 225 g šećera
- 4 jaja
- Naribana kora 4 klementine
- 1 zlica ekstrakta vanilije
- 3 ravne zlice kakaa
- 3 ravne zlice mlijeka
Postupak pripreme:
- Upalite pećnicu da se zagrijava na 170 stupnjeva.
- Maslac, brašno, šećer i jaja miksajte dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio dodaje vaniliju i koru klementine a u drugu kakao i mlijeko i dobro promiješajte.
- Kalup za kruh obložite papirom za pečenje a onda kašikom sipajte hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
- Kad ste iskoristili svu smjesu, nožem ili žlicom prošarajte po smjesi kako bi se malo izmiješale.
- Pecite 50-ak minuta. A kolac možete posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom...
- Kod nas se pojede dok je još topao ali vjerujem da je i hladan odličan.
Dobar tek!