Neko vrijeme ignorirala sam plodove jeseni (bundeve, šljive, kruške, rog paprike), al sad nema više smisla ignorirati, treba ispeći zdrave jesenske muffine. Vjerujem da će vam biti posebno fini u ova hladnija jutra za doručak uz šalicu toplog čaja.
Potrebno vam je:
- 200g integralnog pirovog brašna
- 400g pirea od bundeve (hokaido tikva ispečena u pećnici i pretvorena štapnim mikserom u pire)
- 3 žlice kokosovog šećera
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 jaje
- 2 žličice praška za pecivo
- 0,5 žličice sode bikarbone
- 200g jogurta
- Začini: po pola žličice cimeta, klinčića, đumbira u prahu; prstohvat soli
- 1 kruška
- 10-tak šljiva
- Malo sitnih zobenih pahuljica
Priprema:
- U posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i soda bikarbona, začini
- U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke: jaje, kokosovo ulje, jogurt
- Krušku i šljive narežite na male kockice
- U suhe sastojke dodajte mokre, promiješajte, dodajte bundevu i kockice voća, promiješajte
- U košarice za muffine stavite smjesu prst od vrha i pospite zobenim pahuljicama
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata (provjerite čačkalicom je li pečeno)
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook i Instagram.
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.