Kolumne 14. veljače 2020.

Najjednostavniji keksići za tvoju bolju polovicu

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Tek nekoliko sastojaka i još manje vremena stoji na putu između vas i uživanja u ovim prhkim keksima.

Toliko su brzi i jednostavni za pripremu da nema nijednog opravdanog razloga da njima ne razveselite voljenu osobu. I sebe, naravno.

 

Možda vas zanima... Američki klasik –  jesenska pita s butternut tikvom Kolumne

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Potrebni sastojci:

  • 250 grama maslaca sobne temperature
  • 125 grama šećera u prahu
  • 280 grama oštrog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica mlijeka

 

orahnjača Možda vas zanima... Savršeno prhka orahnjača zvijezda je blagdanskog stola Recepti

 

Priprema:

  1. Omekšali maslac miksati sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne dobijete kremastu i ujednačenu smjesu.
  2. Dodati sol i brašno te nastaviti s miksanjem.
  3. Naposljetku dodati žlicu mlijeka i miksati dok smjesa ne postane u potpunosti homogena.
  4. Smjesu ostaviti u hladnjaku pola sata kako bi se maslac lagano stisnuo, no ne previše.
  5. Valjati tijesto na debljinu od 4-5 mm i kalupima izrezivati željene oblike.
  6. Slagati kekse na lim obložen papirom za pečenje.
  7. Peći u pećnici zagrijanoj na 170 °C otprilike 12 minuta.
  8. Vrijeme pečenja ovisi o vašoj pećnici. Potrebno je pratiti stanje u pećnici budući da keksi nikako ne bi smjeli poprimiti smeđu boju. Čim rubovi krenu lagano mijenjati boju, keksi su gotovi.
  9. Pažljivo ih vadite iz lima budući da su dosta osjetljivi dok su još vrući.
  10. Ohladite ih i ukrasite po želji.

Dobar tek i ugodni blagdani!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.