Danas ti donosim recept za svježe bezglutenske raviole s dva punjenja: s gljivama i konopljinim sjemenkama te sa skutom, šparogama i pancetom. Ako se odlučiš za samo jedno punjenje, jednostavno poduplaj količinu sastojaka koje sam navela u receptu za to punjenje. Uživaj!
Sastojci za tijesto:
- 185 g bezglutenskog brašna
- 50 g cassava brašna
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 1 žličica maslinovog ulja
- Oko 80 ml mlake vode
- Sol
Punjenje od gljiva:
- 50 g šampinjona
- 15 g konopljinih sjemenki
- 2 žličice tamari umaka
- 1 žlica bezglutenskih krušnih mrvica
- 1 žlica bjelanjka
Punjenje od skute i šparoga:
- 50 g skute
- 20 g šparoga
- 10 g pancete
- Nekoliko zelenih dijelova mladog luka
Postupak:
- Umijesi tijesto tako da u posudi izmiješaj brašna i dodaš prstohvat soli. U posudici umuti žumanjke i jaje te dodaj u brašno. Dodaj ulje i polako ulijevaj mlaku vodu uz stalno miješanje. Rukama umijesi kompaktno tijesto. Pusti ga da odmara sa strane dok pripremiš punjenja.
- Za punjenje od gljiva vrlo sitno nasjeckaj šampinjone te ih stavi u posudicu. Dodaj konopljine sjemenke, tamari umak, krušne mrvice i žlicu bjelanjka koji ti je preostao pa sve dobro promiješaj.
- Za punjenje od sira u posudici pomiješaj skutu s vrlo sitno narezanom pancetom i šparogama. Dodaj nasjeckane zelene dijelove mladog luka te dobro promiješaj.
- Radnu površinu prekrij plastičnom folijom. Tijesto podijeli na dva dijela i namasti ga s malo maslinovog ulja. Prekrij ga s plastičnom folijom s gornje strane te lagano razvaljaj. Izreži željene oblike pa stavi žličicu punjenja na sredinu. Pokrij punjenje s gornjim slojem tijesta, lagano rukama utisni rubove, a onda ih pritisni vilicom.
- Raviole kuhaj u kipućoj slanoj vodi. Vrijeme kuhanja ovisit će o debljini tijesta. Budući da sam ja napravila poprilično debelo tijesto kuhala sam ih oko 10 minuta.
Posluži ih s maslacem ili u omiljenom kremastom umaku. Usput pregledaj što je još novog na blogu La Vie Shobaine. Dobar tek!