Kolumne 25. siječnja 2021.

Napravi bezglutenske raviole s fantastičnim nadjevima

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema domaće tjestenine ima terapeutsko svojstvo. Testiraj tvrdnju ovim receptom...

Danas ti donosim recept za svježe bezglutenske raviole s dva punjenja: s gljivama i konopljinim sjemenkama te sa skutom, šparogama i pancetom. Ako se odlučiš za samo jedno punjenje, jednostavno poduplaj količinu sastojaka koje sam navela u receptu za to punjenje. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Krem juha od tikve i kestena sa shiitake gljivama Kolumne


 

Sastojci za tijesto:

  • 185 g bezglutenskog brašna
  • 50 g cassava brašna
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Oko 80 ml mlake vode
  • Sol

Punjenje od gljiva:

  • 50 g šampinjona
  • 15 g konopljinih sjemenki
  • 2 žličice tamari umaka
  • 1 žlica bezglutenskih krušnih mrvica
  • 1 žlica bjelanjka

Punjenje od skute i šparoga:

  • 50 g skute
  • 20 g šparoga
  • 10 g pancete
  • Nekoliko zelenih dijelova mladog luka

 

Možda vas zanima... Kremaste tagliatelle s umakom od pečene butternut tikve Kolumne

 

Postupak:

  1. Umijesi tijesto tako da u posudi izmiješaj brašna i dodaš prstohvat soli. U posudici umuti žumanjke i jaje te dodaj u brašno. Dodaj ulje i polako ulijevaj mlaku vodu uz stalno miješanje. Rukama umijesi kompaktno tijesto. Pusti ga da odmara sa strane dok pripremiš punjenja. 
  2. Za punjenje od gljiva vrlo sitno nasjeckaj šampinjone te ih stavi u posudicu. Dodaj konopljine sjemenke, tamari umak, krušne mrvice i žlicu bjelanjka koji ti je preostao pa sve dobro promiješaj.
  3. Za punjenje od sira u posudici pomiješaj skutu s vrlo sitno narezanom pancetom i šparogama. Dodaj nasjeckane zelene dijelove mladog luka te dobro promiješaj.
  4. Radnu površinu prekrij plastičnom folijom. Tijesto podijeli na dva dijela i namasti ga s malo maslinovog ulja. Prekrij ga s plastičnom folijom s gornje strane te lagano razvaljaj. Izreži željene oblike pa stavi žličicu punjenja na sredinu. Pokrij punjenje s gornjim slojem tijesta, lagano rukama utisni rubove, a onda ih pritisni vilicom. 
  5. Raviole kuhaj u kipućoj slanoj vodi. Vrijeme kuhanja ovisit će o debljini tijesta. Budući da sam ja napravila poprilično debelo tijesto kuhala sam ih oko 10 minuta. 

Posluži ih s maslacem ili u omiljenom kremastom umaku. Usput pregledaj što je još novog na blogu La Vie Shobaine. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.