Kolumne Gastrolovci 15. studenoga 2021.

Obavezno isprobaj ovaj brzinski kolač s jabukama

Mateja Krvarić Mrvičasti kolač s jabukama
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočan biskvit s jabukom još je bolji kad se doda i sloj hrskavog, mrvičastog pokrova od zobenih pahuljica

Kada se pojavi velika želja za slatkim, najbolje je izabrati neki jednostavan i brz recept. Iskoristi svima dragu jabuku, dodaj cimet da zamiriše na zimu i blagdane pa uživaj u kolaču i šalici čaja. 

Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, uključujući pečenje, a za to vrijeme možeš pogledati epizodu serije ili provjeriti što ima novog na blogu Uvijek gladna. U slast!

 

Možda vas zanima... Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g naribane jabuke (4 manje ili dvije veće)
  • 1 žličica cimeta
  • korica i sok jednog limuna
  • 2 jaja
  • 60 g ulja
  • 150 g gustog jogurta
  • 200 g brašna ( pola bijelo pola pirovo integralno)
  • 1 prašak za pecivo
  • 140 g smeđeg šećera

Crumble:

  • 2 - 3 žlice maslaca
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Malo cimeta
  • 6 žlica pirovih ili običnih zobenih pahuljica

 

Možda vas zanima... Brzi kolač s jabukama - za baš svaku priliku Kolumne

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Lim premaži maslacem. Jabuke naribaj i dodaj im sok od limuna i cimet.
  3. Pjenjačom izradi jaja, ulje i jogurt, dodaj koricu limuna i suhe sastojke, kada se poveže umiješaj jabuke.
  4. Prebaci smjesu u pripremljeni kalup.
  5. Za crumble poveži prstima namirnice dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.
  6. Rasporedi crumble preko smjese za biskvit i peci otprilike 25 minuta u zagrijanoj pećnici. 

 | Author: Mateja Krvarić Mrvičasti kolač s jabukama; foto: Mateja Krvarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.