Kada se pojavi velika želja za slatkim, najbolje je izabrati neki jednostavan i brz recept. Iskoristi svima dragu jabuku, dodaj cimet da zamiriše na zimu i blagdane pa uživaj u kolaču i šalici čaja.
Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, uključujući pečenje, a za to vrijeme možeš pogledati epizodu serije ili provjeriti što ima novog na blogu Uvijek gladna. U slast!
Sastojci:
- 200 g naribane jabuke (4 manje ili dvije veće)
- 1 žličica cimeta
- korica i sok jednog limuna
- 2 jaja
- 60 g ulja
- 150 g gustog jogurta
- 200 g brašna ( pola bijelo pola pirovo integralno)
- 1 prašak za pecivo
- 140 g smeđeg šećera
Crumble:
- 2 - 3 žlice maslaca
- 1 žlica smeđeg šećera
- Malo cimeta
- 6 žlica pirovih ili običnih zobenih pahuljica
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Lim premaži maslacem. Jabuke naribaj i dodaj im sok od limuna i cimet.
- Pjenjačom izradi jaja, ulje i jogurt, dodaj koricu limuna i suhe sastojke, kada se poveže umiješaj jabuke.
- Prebaci smjesu u pripremljeni kalup.
- Za crumble poveži prstima namirnice dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.
- Rasporedi crumble preko smjese za biskvit i peci otprilike 25 minuta u zagrijanoj pećnici.