Kolumne 04. svibnja 2017.

Oduševljenje: Čokoladna rolada s jagodama

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li ljepšeg načina dočekati mjesec jagoda nego jednom divnom proljetnom roladom ispunjenom slatkim i mirisnim jagodama!
Ova rolada s laganom kremom od kiselog i slatkog vrhnja te mekanim kakao biskvitom nanovo će osvojiti vaše nepce svakim novim zalogajem!

Možda vas zanima... Desert dana: Čokoladna rolada s bananom Recepti

Isprobajte čoko roladu s jagodama već ovoga vikenda i počastite sebe i svoje ukućane laganim proljetnim desertom!

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

SASTOJCI
Kakao biskvit
• 6 jaja
• 100 g šećera
• 30 g oštrog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• 1/2 praška za pecivo

Možda vas zanima... Brzi desert: Rolada od oblatna i lješnjaka Recepti

Nadjev
• 300 ml slatkog vrhnja
• 200 g kiselog vrhnja
• 2 vanilin šećera
• 1 želatina u prahu (10 g)
• 250 g svježih jagoda

Čokoladna glazura
• 100 g čokolade za kuhanje
• 2 žlice ulja Možda vas zanima... Najukusnija rolada iz mračne Crne šume Recepti

PRIPREMA
  1. Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Uz miksanje dodajte i jedan po jedan žutanjak. Na kraju lagano umiješajte suhe sastojke koje ste prethodno prosijali - brašno, prašak za pecivo i kakao. Biskvitnu smjesu izlijte u veći lim za pečenje (30x35 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

  1. Biskvit pecite 15 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni biskvit pažljivo premjestite na kuhinjsku krpu, uvijte u roladu i ostavite da se ohladi.
  2. Za pripremu kreme želatinu namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri, a zatim ju otopite na laganoj vatri.
  3. Kiselo vrhnje izmiksajte s vanilin šećerom i otopljenom želatinom pa dodajte slatko vrhnje. Kremu još kratko izmiksajte dok ne dobijete potrebnu gustoću.
  4. Ohlađeni biskvit odmotajte pa premažite kremom. Preko kreme posložite oprane i na kockice narezane svježe jagode (ostavite nekoliko za dekoraciju).
  5. Roladu ponovno zamotajte, prelijte čokoladom glazurom i spremite u hladnjak. Ohlađenu roladu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i svježim jagodama.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.