Isprobajte čoko roladu s jagodama već ovoga vikenda i počastite sebe i svoje ukućane laganim proljetnim desertom!
SASTOJCI
Kakao biskvit
• 6 jaja
• 100 g šećera
• 30 g oštrog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• 1/2 praška za pecivo
Nadjev
• 300 ml slatkog vrhnja
• 200 g kiselog vrhnja
• 2 vanilin šećera
• 1 želatina u prahu (10 g)
• 250 g svježih jagoda
Čokoladna glazura
• 100 g čokolade za kuhanje
• 2 žlice ulja
PRIPREMA
- Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Uz miksanje dodajte i jedan po jedan žutanjak. Na kraju lagano umiješajte suhe sastojke koje ste prethodno prosijali - brašno, prašak za pecivo i kakao. Biskvitnu smjesu izlijte u veći lim za pečenje (30x35 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.
- Biskvit pecite 15 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni biskvit pažljivo premjestite na kuhinjsku krpu, uvijte u roladu i ostavite da se ohladi.
- Za pripremu kreme želatinu namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri, a zatim ju otopite na laganoj vatri.
- Kiselo vrhnje izmiksajte s vanilin šećerom i otopljenom želatinom pa dodajte slatko vrhnje. Kremu još kratko izmiksajte dok ne dobijete potrebnu gustoću.
- Ohlađeni biskvit odmotajte pa premažite kremom. Preko kreme posložite oprane i na kockice narezane svježe jagode (ostavite nekoliko za dekoraciju).
- Roladu ponovno zamotajte, prelijte čokoladom glazurom i spremite u hladnjak. Ohlađenu roladu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i svježim jagodama.
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!