Kolumne 03. svibnja 2018.

Sezonac: Omlet sa šparogama i slaninom

jaja
Ivan Dumančić
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema boljeg početka dana od onog s omletom. Dobro, možda i ima, ali svakako bacite oko na sjajan recept našeg osječkog blogera!

Divnog li osjećaja dok ste još u krevetu i od nekuda vam zamirišu pečena jaja. Još ako taj miris dopire iz vaše kuhinje, a ne od susjeda - gdje ćete veće sreće.

U to ime, eto jedan recept koji će vas možda natjerati da promijenite klasičan recept za omlet!

Recept za omlet sa šparogama i slaninom:

Sastojci:

• maslac
• 4 jaja
• šparoge
• slanina
• vlasac
• sir
• sol
• papar
• curry

Jaja | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Šparoge i slaninu izdinstajte na maslacu i ostavite sa strane.
  2. Umutite jaja sa začinima pa na maslacu ispecite omlet do pola (da ostane pomalo mekan i gnjecav), preklopite ga po polovici i gore stavite šparoge i slaninu.
  3. Na sve to naribajte sir te ugasite vatru i ostavite poklopljeno par minuta dok se sir otopi.
  4. Prije posluživanja pokapajte omlet maslinovim uljem i pospite svježim vlascem.
  5. Za prilog prepecite kruh s maslinovim uljem i bijelim lukom. 

Dobar vam tek! #dumbinakuhinja

Ivana možete pratiti na facebook stranici Dumbina kuhinja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.