gastro postao
Piperada je ukusna kajgana iz baskijske regije u jugozapadnoj Francuskoj
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 85 g slanina suha, masna
- 4 kom rajčica, crvena
- 8 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica peršin, list
- ulje suncokretovo
Priprema
- Luk i češnjek oljuštimo. Luk sitno narežemo, a češnjak zgnječimo. Paprikama izvadimo sjemenke i narežemo na komadiće. Slaninu i rajčice nasjeckamo. Jaja istučemo.
- U velikoj tavi zagrijemo ulje i na slaboj vatri pržimo luk dok ne omekša. Dodamo češnjak i paprike pa pržimo, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodamo slaninu i pržimo 2 minute, pa rajčice.
- Ostavimo da se lagano prži 2 – 3 minute. Izlijemo jaja u tavu i sve vrijeme miješamo. Posolimo i popaprimo prema ukusu, pospemo peršinom i poslužimo.
Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata