Kolumne 16. studenoga 2017.

Šapice - predblagdansko uživanje može početi

Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim jedan predivan recept iz bakine bilježnice, zapravo mamine! Ali ona ga je prepisala iz bakine...

Ako još nikada niste probali ove mirisne šapice koje su nekada rado pripremale naše bake, svakako je vrijeme da se okušate u izradi!

 

Možda vas zanima... Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom Kolumne

 

Priprema je zaista jednostavna, ali naravno za ovakav oblik kolačića trebat će vam posebni kalupi. No, ne brinite... Čak i ako nemate kalupe za šapice, smjesu jednostavno možete oblikovati u kuglice kao za kekse ili razvaljati pa izrezivati uz pomoć modlica.

Recept pogledajte u nastavku, a još slasnih ideja potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Miriše na sreću: Slatki kruh s cimetom Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 

Sastojci:

  • 1 šalica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 šalica masti
  • 1 jaje
  • 2 žutanjka
  • 1 ½ šalica mljevenih oraha
  • 2-3 šalice glatkog brašna

Priprema:

  1. Jaje i žutanjke izradite sa šećerom pa dodajte mast.
  2. Dodajte i mljevene orahe.
  3. Brašno dodajte po potrebi. Sipajte ga malo po malo dok ne dobijete pomalo ljepljivo tijesto, koje se ne raspada.
  4. Kalupe za šapice premažite s malo masti i lagano posipajte s brašnom pa ih do pola napunite tijestom.
  5. Šapice pecite otprilike 15 minuta na temperaturi od 180 ºC.
  6. Pečene šapice s orasima izvadite iz kalupa i ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih posipajte u šećerom u prahu

NAPOMENA: Šalica koju koristimo je zapremnine cca 250 ml.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.