U drugoj sezoni se nalazi i mudra slovenka, po imenu Ana Roš, koja je sve prepreke pretvorila u svoju korist. Moj najdraži lik u cijelom bogatom carstvu je Massimo Bottura.
Znam da je to bilo i za očekivati, barem onima koji su upoznati s njim i dokumentarcem. Međutim, sumnjam da je i razlog tome jednako predvidljiv.
Kao što bi Grant Achtaz rekao: “ Ne radi se tu samo o hrani, nego o nečemu više.”
I slažem se, potpuno se slažem. Jedan od najvećih zadovoljstva je vidjeti tanjur pun boja i skladnih okusa, koji zajedno pričaju neispričanu priču.
Svako godišnje doba nosi svoju priču u duhu svojih sezonskih namirnica. Tako i jesen, ima svoju paletu boja. Karakteristične su topla i energična narančasta uz snažnu smeđu i mudru bordo. Zato je jesen najlakše doba za igru sa bojama. (S namirnicama ne možete pogriješiti jer su sve odlične dok se radi o domaćem uzgoju, ali to vrijedi i za cijelu godinu.)
Možete uz malo napora, iskoristiti razne nijanse u ljupki dizajn. Osigurate toplu boju mrkve sa hladnijom zelenom rikole i priljubite mekanu teksturu jablanovača s hrskavim indijskim oraščićima.
Ovom društvu nije puno potrebno, samo sol i papar.
Sastojci za Oh Fudge salatu:
- 1 šalica jablanovača
- 2 žlice maslaca
- 2 mrkve
- 50 g indijski oraščići
- 150 g rikula
- 1 krastavac
- sol, papar
Priprema:
- Jablanovače popržiti na maslacu i lagano posoliti pa im dodati indijske oraščiće na koju minutu dok ne porumene.
- Mrkve očistiti i naribati na trakice.
- rastavac očistiti i narezati na kockice i pomiješati sa rikulom i mrkvom pa začiniti s malo soli i papra, te prebaciti u posudice za serviranje.
- Preko prebaciti jablanovače i indijske oraščiće.
- Ostatak maslaca također možete preliti preko salate.
Ostanite fini i kreativni! :*
Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na stranici, instagramu te facebooku.