Ja sam ovaj put odabrala čokoladnu kremu i spojila sam je s mliječnim preljevom. Mogu reći, izuzetno dobra kombinacija. Služe se skroz ohlađene i tad budu baš osvježavajuće poput sladoleda.
U nastavku pročitajte recept, a još genijalnih ideja potražite na blogu La Martina Cakes i Instagram profilu.
Sastojci za tijesto:
- 260 ml vode
- 120 g maslaca
- 40 g šećera
- Prstohvat soli
- 160 g glatkog brašna
- 4 jaja
Postupak pripreme tijesta:
- Vodu, maslac, sol i šećer u lonac staviti da zakuha pa maknite s vatre i dodati 160 g glatkog brašna, brzo sjediniti i vratiti na vatru, miješat dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Zatim dodati postepeno 4 razmućena jaja s tim da vam je ovdje najbolje koristiti mikser da na jačoj brzini sjedinite jaja sa smjesom kako vam se jaja ne bi ugrušala.
- Staviti tijesto u špricu, raditi tuljke na papir za pečenje. Ispast će vam oko 20 komada.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 190 C - 30 minuta.
- Ohlađene od ispod nožićem zarezati tako da ih tu punite kremom.
Za kremu će vam trebati:
- 250 g maskarpone sira
- 400 g Nutelle ili drugog čokoladnog namaza po želji
- 400 ml slatkog vrhnja
Postupak pripreme kreme:
Sjediniti mikserom Nutellu i sir pa dodati prethodno tučeno slatko vrhnje. Sjedinit.
Za mliječni preljev:
- 300 ml mlijeka
- 300 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica gustina
- 3 žlice šećera
Postupak pripreme preljeva:
Gustin pomiješati s malo mlijeka i razmutiti. Ostatak mlijeka, vrhnje i šećer stavite grijati.
U zagrijano dodati gustin i miješajući kuhati do POLU GUSTE smjese.
Ugasiti i povremeno miješati da se malo prohladi. Preliti profiterole i staviti par sati na hlađenje. Zatim preko naribati omiljenu čokoladu i to je to.
Savjet!
- Najbolje su kad odstoje preko noći.
- Tko želi, može dodati žlicu bijelog namaza u preljev i izbaciti 1-2 žlice šećera, po želji. S tim da je dodate također u zagrijano mlijeko i miješate sve skupa dok ne dobijete lagano gusti sjajni preljev.
Dobar tek!