gastro postao
"Za rođendan sam dobila punu vrećicu sezam bombona i uzela ih na posao", priča naša draga blogerica
Taj dan nam su nam dobro održavali razinu šećera jer ih nismo prestali jesti. Odlučila sam se napraviti ih sama. Prvi pokušaj i nije bio tako uspješan jer sam naravno brzinski otapala šećer. U tom slučaju šećer previše zagori i bude gorak. Ovaj put sam to izvela pažljivo i strpljivo.
Ako izuzmemo šećer, sezam je visokovrijedna namirnica i čini mi se da nije loše imati ovakav slatkiš kod kuće...
Sastojci:
- 3/4 šalice šećera
- 1/4 šalice meda
- prstohvat soli
- 1 žlica vode
- 1 šalica sezama
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice sode bikarbone
Postupak:
- Izaberite posudu dimenzija otprilike 25x35 u koju ćete uliti pastu. Obložite je masnim papirom.
- Sve sastojke osim sode bikarbone stavite u jednu posudu i na laganoj vatri miješajte. To će trajati oko 10 minuta.
- Kada vam šećer počne dobivati zlatnu boju dodajte sodu bikarbonu koja će napraviti kremastu smjesu. Još kratko miješajte i istresite na masni papir brzinski poravnavajući jer se smjesa za čas stvrdnjava.
- Kada ste zagladili smjesu odmah je oštrim nožem narežite na komadiće kakve želite.
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici.
Dobar tek!