Kolumne 29. svibnja 2017.

Sirovim crvenim desertom oduševite svoju bolju polovicu

Jagode
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša nova blogerica Geeketa ovog vas tjedna uči kako napraviti sirovu tortu od omiljenih jagoda!

Šetnja tržnicom i biranje svježih, domaćih namirnica definitivno je jedna od mojih najdražih proljetnih aktivnosti. Šaroliko i živo, glasno i prepuno života; takav je redovito ugođaj na osječkoj tržnici u svibnju pa je odabir bogate ponude prava uživancija. 

Dok šetam tržnicom kupujem ono što me privuče "na oko" i odmah u glavi spontano kreiram recepte i ideje za neka nova jela.

Kada smo kod proljetnog voća svi uvijek jedva dočekamo slatkaste crvene vitaminske bombe koje nas privlače svojom bojom i mirisom. Jagode su zvijezda proljeća i ovaj puta sam ih ukomponirala u jednu brzu i jako zdravu sirovu tortu. 

 | Author: Geeketa

Torta je u biskvitu bogata bademima koji su odličan izvor dobrih masnoća i energije. Ima tu i suhoga voća koje daje slatkoću pa nije potrebno dodavanje nikakvog šećera kao u klasičnim tortama. 

Jagode sam iskoristila za kremu koja se jednostavno izradi u blenderu, a povežemo ju pomoću supermoćnih chia sjemenki. Za još bolju gustoću kremi se osim navedenih sastojaka mogu dodati i indijski oraščići. 

S obzirom na to da nema pečenja za ovu tortu potrebne su vam samo kvalitetne namirnice, dobar blender i kalup za torte. Dobro ju ohladite i uživajte u super deliciji bez imalo šećera. 


Sastojci za biskvit:

  • suhe datulje: 1 šalica
  • suhe brusnice: 1 šalica
  • agavin sirup: 4 žlice
  • bademi: 4 šalice
  • tekuća aroma vanilije dr.Oetker
  • sirovi kakao (ili nezaslađeni kakao): 3 žlice

Sastojci za kremu:

  • smrznute banane: 2
  • jagode: 350g
  • chia sjemenke: 4 žlice
  • agar agar ili želatina: 2 žličice (otopiti na vatri u malo vode)
  • agavin sirup: 4 žlice

Ostavite nešto jagoda i malo mljevenih lješnjaka za dekoraciju.

Postupak pripreme pogledajte u videu.

 

Možete me pronaći na Facebooku i Instagramu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.