Kolumne 1550 prikaza 29. svibnja 2017.

Sirovim crvenim desertom oduševite svoju bolju polovicu

Jagode
Thinkstock
Naša nova blogerica Geeketa ovog vas tjedna uči kako napraviti sirovu tortu od omiljenih jagoda!

Šetnja tržnicom i biranje svježih, domaćih namirnica definitivno je jedna od mojih najdražih proljetnih aktivnosti. Šaroliko i živo, glasno i prepuno života; takav je redovito ugođaj na osječkoj tržnici u svibnju pa je odabir bogate ponude prava uživancija. 

Dok šetam tržnicom kupujem ono što me privuče "na oko" i odmah u glavi spontano kreiram recepte i ideje za neka nova jela.

Kada smo kod proljetnog voća svi uvijek jedva dočekamo slatkaste crvene vitaminske bombe koje nas privlače svojom bojom i mirisom. Jagode su zvijezda proljeća i ovaj puta sam ih ukomponirala u jednu brzu i jako zdravu sirovu tortu. 

 | Author: Geeketa

Torta je u biskvitu bogata bademima koji su odličan izvor dobrih masnoća i energije. Ima tu i suhoga voća koje daje slatkoću pa nije potrebno dodavanje nikakvog šećera kao u klasičnim tortama. 

Jagode sam iskoristila za kremu koja se jednostavno izradi u blenderu, a povežemo ju pomoću supermoćnih chia sjemenki. Za još bolju gustoću kremi se osim navedenih sastojaka mogu dodati i indijski oraščići. 

S obzirom na to da nema pečenja za ovu tortu potrebne su vam samo kvalitetne namirnice, dobar blender i kalup za torte. Dobro ju ohladite i uživajte u super deliciji bez imalo šećera. 


Sastojci za biskvit:

  • suhe datulje: 1 šalica
  • suhe brusnice: 1 šalica
  • agavin sirup: 4 žlice
  • bademi: 4 šalice
  • tekuća aroma vanilije dr.Oetker
  • sirovi kakao (ili nezaslađeni kakao): 3 žlice

Sastojci za kremu:

  • smrznute banane: 2
  • jagode: 350g
  • chia sjemenke: 4 žlice
  • agar agar ili želatina: 2 žličice (otopiti na vatri u malo vode)
  • agavin sirup: 4 žlice

Ostavite nešto jagoda i malo mljevenih lješnjaka za dekoraciju.

Postupak pripreme pogledajte u videu.

[video: 501 / ]

 

Možete me pronaći na Facebooku i Instagramu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.