Potrebno će vam biti malo brašna, malo mlijeka i još nekoliko sastojaka. Uz to se traže volja,strpljenje i vješte ruke. Trud se isplati, jer su rezultat - fantastičan okus i miris.
SASTOJCI (ZA TRI ROLADICE):
- 60 g MARGARINA
- 250 ml MLIJEKA
- 20 g (1/2 KOCKE) SVJEŽEG KVASCA
- 1/2 ŽLIČICE SOLI
- 75 g ŠEĆERA
- 250 g GLATKOG BRAŠNA
NADJEV:
- PEKMEZ PO ŽELJI
PRIPREMA:
- Na pari istopiti margarin. Kada se margarin otopi dodati mlijeko koje bi prethodno trebalo biti sobne temperature.
- U posudu staviti izmrvljeni kvasac. Dodati malo tekućine (margarin i mlijeko) te izmiješati. Prekriti s krpom i ostaviti desetak minuta da kvasac nabubri.
- Nakon deset minuta dodati ostatak rastopljene tekućine, sol, šećer i brašno.
- Umijesiti glatko tijesto uz dodavanje brašna dok se ne dobije fino kompaktno glatko tijesto. Prekriti ga čistom krpom i ostaviti da se diže sat vremena.
- Tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu i razvaljati ga na 1/2 cm debljine.
- Tijesto premazati pekmezom u količini koju želite.
- Rolade staviti u pleh na papir za pečenje.
- Peći na 200 stupnjeva dok ne porumene, meni je trebalo 30 minuta.
Slatke, male roladice su gotove. Pokušajte ih ne jesti vruće i uživajte u svakom zalogaju!
Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na njenom blogu i facebook stranici