Kolumne 06. lipnja 2017.

Slatko iznenađenje: Roladice od dizanog tijesta

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Poželite li ikada zagristi fino, mekano tijesto punjeno marmeladom? Ako je odgovor potvrdan, a nemate ideju što bi to moglo biti, onda su ove rolice kao stvorene za vas.

Potrebno će vam biti malo brašna, malo mlijeka i još nekoliko sastojaka. Uz to se traže volja,strpljenje i vješte ruke. Trud se isplati, jer su rezultat - fantastičan okus i miris.

Možda vas zanima... Brzi desert: Rolada od oblatna i lješnjaka Recepti



SASTOJCI (ZA TRI ROLADICE):

  • 60 g MARGARINA
  • 250 ml MLIJEKA
  • 20 g (1/2 KOCKE) SVJEŽEG KVASCA
  • 1/2 ŽLIČICE SOLI
  • 75 g ŠEĆERA
  • 250 g GLATKOG BRAŠNA

NADJEV:

  • PEKMEZ PO ŽELJI

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

Možda vas zanima... Oduševljenje: Čokoladna rolada s jagodama Kolumne

 


PRIPREMA:

  1. Na pari istopiti margarin. Kada se margarin otopi dodati mlijeko koje bi prethodno trebalo biti sobne temperature.
  2. U posudu staviti izmrvljeni kvasac. Dodati malo tekućine (margarin i mlijeko) te izmiješati. Prekriti s krpom i ostaviti desetak minuta da kvasac nabubri.
  3. Nakon deset minuta dodati ostatak rastopljene tekućine, sol, šećer i brašno.
  4. Umijesiti glatko tijesto uz dodavanje brašna dok se ne dobije fino kompaktno glatko tijesto. Prekriti ga čistom krpom i ostaviti da se diže sat vremena.
  5. Tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu i razvaljati ga na 1/2 cm debljine.
  6. Tijesto premazati pekmezom u količini koju želite.
  7. Rolade staviti u pleh na papir za pečenje.
  8. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumene, meni je trebalo 30 minuta.
Možda vas zanima... Rolada od šumskog voća i mascarpone sira Kolumne


Slatke, male roladice su gotove. Pokušajte ih ne jesti vruće i uživajte u svakom zalogaju!

Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na njenom blogu i facebook stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.