Kolumne 11. ožujka 2016.

Slasne tortille s povrćem

tortilja
Ivan Dumančić
gastro postao gastro.24sata.hr
Naš bloger Ivan danas vas vodi u Meksiko i priprema vam ukusne tortille.

Slatko, ljuto, kiselkasto… zašto ne sve zajedno? U trenucima kada nemate previše vremena, a želite pojesti nešto fino, ovo jelo zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Sastojci za tortille (8 komada)

  • 4 šalice glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 3 žličice soli
  • 3 žlice ulja
  • 3 dcl toplog mlijeka

Sastojci za nadjev:

  • 500g pilećih prsa
  • 1 meksički mix povrća
  • 1 konzerva graha
  • 15g maslaca
  • 1 crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • Sol
  • Papar
  • Kajenski papar
  • Sitno mljevena paprika
  • Med
  • Sezam
  • Kurkuma
  • 10 cherry rajčica
  • ½ glavice zelene salate
  • Grčki tip jogurta
tortilje | Author: Ivan Dumančić Ivan Dumančić

Priprema tortille:

  1. Od brašna, praška za pecivo, soli, ulja i mlijeka zamijesite glatko tijesto i ostavite da odmara 30-ak minuta.
  2. Nakon toga razdijelite tijesto u 8 manjih kuglica. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte kuglice promjera cca 20 cm.
  3. Zagrijte tavu, otresite tortille od viška brašna, da vam ne bi zagorile na tavici, te pecite bez ulja cca 30-ak sekundi sa svake strane.
  4. Tortille su gotove kada im se počnu stvarati crne mrljice i tijesto počne stvrdnjavati. Tortille stavljajte na tanjur kojeg ćete prekriti čistom najlonskom folijom kako bi zadržale mekoću.

Priprema nadjeva:

  1. Meso izrežite na kockice, začinite ga sa solju, paprom, kajenskim paprom, medom, sezamom te ispecite u tavi na maslacu do zlatno smeđe boje.
  2. Meso izvadite i ostavite sa strane. U tavu stavite luk i malo posolite.
  3. Nakon što se karamelizirao, dodajte ostatak povrća i sitno sjeckani češnjak te pirjajte sve zajedno 15-ak minuta. Dodajte sol, papar, kajenski papar, kurkumu, sitno mljevenu papriku te zaljutite po želji i ostavite još 2-3 min pa skinite sa vatre.
  4. Cherry rajčice prepolovite, salatu operite i narežite na trakice.

Sada vam preostaje samo slaganje sastojaka i uživanje...

Dobar tek!

Ivana možete pratiti na facebook stranici Dumbina kuhinja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.