Kolumne 31. prosinca 2018.

Zalutali pijani sobovi - začinite novogodišnju noć na najslađi način

foto: Olja's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Bezalkoholnu verziju pripremite za najmlađe, dok one starije razveselite sobovima s rumom.

Zašto za ove blagdane ne bi razveselili svoje mališane i zajedno s njima radili ove preslatke sobiće? Za mame i tate, ovo je verzija s rumom, dok za klince rum možete zamijeniti sa sokom od naranče. Zabava i smijeh su vam zagarantirani - savršeno za novogodišnju noć.

 

Možda vas zanima... Pužići s makom i cimetom po bakinom receptu Kolumne

 

Još Oljinih divnih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.

 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa svježim sirom, kukuruzom i karameliziranom bananom Kolumne Možda vas zanima... Brza pita od sira - nikad jednostavnija i slasnija Kolumne

 

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

 

Potrebno vam je:

  • 300 g bijelog brašna
  • 150 g masti
  • 100 g brašna od oraha
  • 100 g šećera

Nadjev:

  • 150 g brašna od oraha
  • 100 g šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • pekmez od marelice

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U posudu stavite bijelo brašno, brašno od oraha, šećer i mast te zamijesite tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj površini ga razvaljajte na debljinu od 0.5 cm i kalupima vadite pogačice.
  4. Pogačice stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
  5. Pecite u pećnici 8 minuta pazeći pri tome da vam pogačice ne izgore.
  6. Za to vrijeme u posudu stavite brašno od oraha i prelijte ga s kipućim mlijekom.
  7. Ostavite nadjev da se ohladi i dodajte mu 2 žlice ruma.
  8. Kada su pogačice pečene, premažite ih s pekmezom od marelice i punite ih s nadjevom.
  9. Ukrasite ih kao na fotografiji.

U slast!

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.