Polako se budimo iz zimskoga sna i krećemo u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Ovaj recept će vam u tome sigurno pomoći. Izrazito je bogat bjelančevinama, dok ugljikohidrata gotovo da niti nema.
Vrlo je jednostavan za napraviti i za 20 minuta je spreman za posluživanje. Ovim zalogajčićima možete utažiti želju za slatkim, a da se nakon toga ne osjećate loše. Moja familija je ostala oduševljena. Nadam se da ćete i vi.
Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.
Trebat će vam:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veliki batat
- 20 g kozjeg sira
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica svježeg ružmarina
- 2 žlice sjeckanih indijskih oraščića
- 2 žlice suhih brusnica
- med
- sol i papar
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Batat izrežite na kolutove debljine 5 mm te ih začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
- Stavite ih u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite ih u pećnici 10 minuta.
- Zatim ih okrenite i pustite da se peku još 8-12 minuta.
- Za to vrijeme u posudu stavite kozji sir, mlijeko, ružmarin, sol i papar te s mikserom izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu rasporedite na batat i dodajte brusnice i sjeckane indijske oraščiće.
- Ako možda imate oraha bilo bi ih super staviti umjesto indijskih oraščića.
- Ja ih nisam imala, pa sam morala naći zamjenu.
- Sve to zasladite s malo meda.
Dobar tek!