Kolumne 02. rujna 2021.

Zrele banane iskoristi za pripremu jutarnjih muffina

LAURA ROMAN Bezglutenski muffini s bananom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zrele banane zvijezda su još jednog odličnog recepta. Ovog je puta riječ o sočnim čoko muffinima

Jednostavni bezglutenski muffini odlična su poslastica za koju ti neće trebati puno vremena. Osnovni su sastojci banane i čokolada, a to su okusi kojima rijetki uspiju odoljeti. Naravno, dobro bi bilo da banane budu zrele jer su tada slađe, a i puno ćeš ih lakše zgnječiti. 

 

Možda vas zanima... Izvanredna poslastica od ljubičastog batata i maka Kolumne

 

Dok čekaš da se muffini malo ohlade, pogledaj što ima novog na blogu La Vie Shobaine. 

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 25 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 60 g heljdinog brašna
  • 45 g tapioca ili rižinog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 15 g kakao praha
  • Tamna čokolada
  • Kokosovo ulje

Postupak:

  1. U posudi zgnječi banane, dodaj im jaja, mlijeko i šećer te dobro promiješaj.
  2. Zatim dodaj suhe sastojke: heljdino brašno, rižino brašno, prašak za pecivo te kakao prah.
  3. Nasjeckaj tamnu čokoladu na manje komadiće te oprezno umiješaj u tijesto.
  4. Tijesto prelij u kalupe za muffine.
  5. Peci otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. 
  6. Za preljev otopi tamnu čokoladu s jednom do dvije žlice kokosovog ulja te prelij preko muffina. 

 | Author: LAURA ROMAN Bezglutenski muffini s bananom; foto: LAURA ROMAN

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.