Jednostavni bezglutenski muffini odlična su poslastica za koju ti neće trebati puno vremena. Osnovni su sastojci banane i čokolada, a to su okusi kojima rijetki uspiju odoljeti. Naravno, dobro bi bilo da banane budu zrele jer su tada slađe, a i puno ćeš ih lakše zgnječiti.
Dok čekaš da se muffini malo ohlade, pogledaj što ima novog na blogu La Vie Shobaine.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 2 jaja
- 25 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 60 g heljdinog brašna
- 45 g tapioca ili rižinog brašna
- 6 g praška za pecivo
- 15 g kakao praha
- Tamna čokolada
- Kokosovo ulje
Postupak:
- U posudi zgnječi banane, dodaj im jaja, mlijeko i šećer te dobro promiješaj.
- Zatim dodaj suhe sastojke: heljdino brašno, rižino brašno, prašak za pecivo te kakao prah.
- Nasjeckaj tamnu čokoladu na manje komadiće te oprezno umiješaj u tijesto.
- Tijesto prelij u kalupe za muffine.
- Peci otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Za preljev otopi tamnu čokoladu s jednom do dvije žlice kokosovog ulja te prelij preko muffina.