Najave 03. siječnja 2025.

Besplatne vinske radionice na sajmu WineOS

vino, kušanje vina
Kušanje vina
foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash
Tijekom 10- jubilarnog sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se besplatne Wine and Dine radionice, kao i besplatna radionica kušanja vina koju će voditi poznati sommelieri

U Osijeku će se idućeg petka i subote, 10. i 11. siječnja održati jubilarni 10. sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOS by Graševina Croatica. Uz brojne izlagače čija će se vina i druge proizvode moći kušati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, tu su i brojne radionice. Od masterclass radionica do besplatnih Wine and Dine radionica sljubljivanja vina i hrane za sve posjetitelje sajma. 

Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

franko lukež Možda vas zanima... "Vino daje okus, a kruh miris", jedna je od 1200 poslovica koje je zapisao Franko Lukež Najave prvenstvo sommeliera hrvatske Možda vas zanima... Kristijan Harjač ponovno je najbolji sommelier Hrvatske! Najave

O pravilnom kušanju vina uči se od vrhunskih sommeliere

I Hrvatski sommelier klub u suradnji s WineOS by Graševina Croatica organizira vinsku radionicu na temu "Upoznaj svijet sommelierstva". Radionica će se održati u Gospodarskom centru, u petak 10. siječnja u 19 sati pod vodstvom uglednih sommeliera Franje Francema i Marija Meštrovića.

franjo francem | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Franjo Francem foto: Davor Puklavec/PIXSELL mario meštrović | Author: Nina Đurđević/PIXSELL Mario Meštrović foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Ova radionica polaznicima će pružiti jedinstvenu priliku za upoznavanje s fascinantnim svijetom sommelierstva. Polaznici će saznati tko su sommelieri, što rade i zašto su nezamjenjivi u vinskom sektoru. Uz interaktivnu prezentaciju i vođenu degustaciju vina, sudionici će naučiti: osnovne tehnike kušanja vina, kako prepoznati i cijeniti mirise, okuse i teksturu vina, načine na koje sommelieri odabiru savršeno vino za određenu prigodu i još mnogo tajni vrhunskih profesionalaca…

Radionica će, najavljuju iz Hrvatskog sommelier kuba, otkriti ljepote i izazove sommelierskog zanimanja, uz inspirativne priče vrhunskih sommeliera. Sudjelovanje na radionici je besplatno, no broj mjesta je ograničen. Prijave su moguće na mail info@sommelier.hr najkasnije do utorka, 7. siječnja ili do popunjenosti grupe.

vino, kušanje vina | Author: Kateryna Hliznitsova/Unsplash Kušanje vina foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash hrvatski sommelier klub Možda vas zanima... Hrvatski sommelieri imaju veliki razlog za slavlje Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.