U Osijeku će se idućeg petka i subote, 10. i 11. siječnja održati jubilarni 10. sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOS by Graševina Croatica. Uz brojne izlagače čija će se vina i druge proizvode moći kušati u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, tu su i brojne radionice. Od masterclass radionica do besplatnih Wine and Dine radionica sljubljivanja vina i hrane za sve posjetitelje sajma.
Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.
O pravilnom kušanju vina uči se od vrhunskih sommeliere
I Hrvatski sommelier klub u suradnji s WineOS by Graševina Croatica organizira vinsku radionicu na temu "Upoznaj svijet sommelierstva". Radionica će se održati u Gospodarskom centru, u petak 10. siječnja u 19 sati pod vodstvom uglednih sommeliera Franje Francema i Marija Meštrovića.
Ova radionica polaznicima će pružiti jedinstvenu priliku za upoznavanje s fascinantnim svijetom sommelierstva. Polaznici će saznati tko su sommelieri, što rade i zašto su nezamjenjivi u vinskom sektoru. Uz interaktivnu prezentaciju i vođenu degustaciju vina, sudionici će naučiti: osnovne tehnike kušanja vina, kako prepoznati i cijeniti mirise, okuse i teksturu vina, načine na koje sommelieri odabiru savršeno vino za određenu prigodu i još mnogo tajni vrhunskih profesionalaca…
Radionica će, najavljuju iz Hrvatskog sommelier kuba, otkriti ljepote i izazove sommelierskog zanimanja, uz inspirativne priče vrhunskih sommeliera. Sudjelovanje na radionici je besplatno, no broj mjesta je ograničen. Prijave su moguće na mail info@sommelier.hr najkasnije do utorka, 7. siječnja ili do popunjenosti grupe.