Najave 06. rujna 2024.

Carbonara u konzervi naljutila ljubitelje ovog jela

Heinz carbonara u konzervi
Heinz carbonara u konzervi zgrozila je mnoge
foto: Heinz
Tvrtka Heinz, nama najpoznatija po umacima poput kečapa i majoneze, predstavila je novi konzervirani proizvod. Riječ je o špagetima carbonara u konzervi, koji se odlično prodaju, ali izazivaju i brojne negativne reakcije

Heinz, kultni brend umaka, upravo je lansirao novi proizvod koji je dobro uzdrmao globalnu gastronomsku scenu i masovnu kulturu. Naime, Heinz je predstavio svoj prvi konzervirani proizvod u 10 godina. To su navodni "spaghetti carbonara", koje su na konzervi opisali kao "tjesteninu u kremastom umaku s pancetom". No ono što se nalazi u konzervi uopće ne odgovara tome opisu...

Heinz, Mattel, Barbie barbecue umak Možda vas zanima... Uljepšaj svoj burger rozim Barbiecue umakom Špajza

Za one koji ne znaju kuhati

"Stvorili smo jednostavan, brz (i ukusan) recept za carbonaru koji će ljubitelji tjestenine svaki put savršeno pripremiti", tako Heinz opisuje svoj novi konzervirani proizvod za koji kažu da je namijenjen posebno novim generacijama, kao brzo, instant jelo kojom se može "zadovoljiti želja za ukusnim obrokom bez da znate kuhati".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heinz UK (@heinz_uk)

Sami "hit" sastojci - mlijeko u prahu, maltodekstrin...

Međutim, Heinz spaghetti carbonara, koji su već prodani u rekordnim količinama, naišli su na val kritika na platformama poput Reddita, gdje su korisnici, posebno zagovornici "prave" carbonare, kritizirali njegov sastav.

Naime, sastojci poput guancialea, parmezana i papra nisu spomenuti na konzervi, dok su navedeni manje privlačni sastojci poput maltodekstrina, dekstroze, natrijevog nitrita, dimljenog suncokretovog ulja, kukuruznog brašna, obranog mlijeka u prahu, mješavine sira u prahu, mlijeka u prahu, šećera, ulja repice, modificiranog kukuruznog brašna i stabilizatora.

kitkat x heinz Možda vas zanima... Što kažeš na KitKat s okusom kečapa? Najave

 

"Proizvod koji ne želim zvati hranom"

"Konzervirana hrana može biti divna stvar. Proizvod koji produljuje vijek trajanja i može olakšati stres zbog zaliha u ormariću ili smočnici. Ona zna biti odlično rješenje za one, posebno starije osobe ili bolesne, kojima je kupovina i nabavka svježih namirnica svakodnevni izazov.

Miris i izgled ovog proizvoda (koji stvarno ne želim nazvati hranom) podsjećaju na previše kašastu hranu za mačke. To, na veliko nezadovoljstvo vaše žene ili djevojke, treba izliti u tavu ili zdjelu kako bi se zagrijalo, pri čemu nastaje barbarski smrad ultraobrađene povraćotine.

Heinz carbonara u konzervi | Author: Heinz Heinz carbonara u konzervi foto: Heinz

Kada se zapetljana prekuhana tjestenina zagrije, nalikuje izazovu jedenja crva iz emisije "I’m a Celebrity". Pa ta tjestenina pluta u obilju krajnje odvratnog umaka koji se lažno predstavlja kao carbonara. Panceta, koja se na konzervi opisuje kao hrskava, zapravo je sitna i žilava, poput slanih peleta.

Izuzetno sam zahvalan što nemam talijansko porijeklo, kako se duhovi mojih predaka ne bi zgražali gledajući me kako konzumiram nešto što se predstavlja kao njihov izvorni specijalitet. Grozno je!", napisao je jedan novinar koji je sudjelovao u kušanju ovog kontroverznog proizvoda. Sve je rekao!

Puno sažetiji bio je jedan Heinzov pratitelj na društvenim mrežama. Ispod objave kojom najavljuju svoj novi proizvod napisao je: "Treba vas uhapsiti!"

A ako želiš probati "pravu" carbonaru, donosimo ti recept slavnog talijanskog kuhara...

Tjestenina carbonara Možda vas zanima... Špageti carbonara: Recept slavnog talijanskog kuhara Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.