Najave 20. prosinca 2023.

Dino Galvagno danas drži radionicu održivog kuhanja

Slatki Zrinjevac
Chef Dino Galvagno foto: Filip Bašić; Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz današnju radionicu održivog kuhanja, posjetitelje Slatkog Zrinjevca u ove predblagdanske dane čekaju brojna nova, prigodna blagdanska jela

Danas poslijepodne, od 17 do 19 sati, Glazbeni paviljon na zagrebačkom Zrinjevcu rezerviran je za radionicu održivog kuhanja u suradnji s tvrtkom METRO, a fina i ukusna jela priprema poznati chef Dino Galvagno. Osim degustacija i kulinarskih savjeta, chef Galvagno predstavit će neke nove ideje kako upotrijebiti ostatke hrane i tako sudjelovati u procesu održivosti, koji će nam pomoći u danima nakon blagdanskog obilja.

Slatki Zrinjevac | Author: Press Chef Dino Galvagno foto: Press

Uz odličnu radionicu na kojoj svi možemo puno naučiti, posjetitelji će moći kušati i neka uistinu posebna jela na kućicama Slatkog Zrinjevca, karakteristična upravo za ovo blagdansko vrijeme. Tako će kućica Feliz Navidad ponosno predstaviti svoje arancine (okruglice od riže) s brancinom i grdobinom, mozzarellom, špinatom i jogurtom, uz umak od limete i salatu.

Kućica Veseli pajcek ponudit će tuna burger u domaćem brioche pecivu s batatom, rajčicom, wasabi majonezom i prženim lukom. Slavonski šmek potražite na kućici Polar Express - već se vesele kuhanju fiša na slavonski sa širokim rezancima.

Slatki Zrinjevac | Author: Bojan Haron Markičević Porchetta - Veseli pajcek foto: Bojan Haron Markičević

Onima koji vole nježnija jela preporučujemo posjet kućici Shank, jer kod njih caruju blagdanski pripremljene kozice u tempuri i brioche pecivu s domaćom chilli majonezom. Ako se mislili da nemamo glavnu poslasticu prevarili ste se - jer kućica Santa’s House priprema za vas Bakalarus koji govori sto jezika.

Za sve one koji nisu baš od ribe, tu je i dalje 18 vrsta kobasica, kao i delicije iz svih dijelova svijeta - od južne Amerike do Japana i Kine.

Slatki Zrinjevac | Author: Bojan Haron Markičević Bakalarus foto: Bojan Haron Markičević

Slatki Zrinjevac radit će na Badnjak od 10 do 1 nakon ponoći, dok će na Božić kućice ostati zatvorene, a 26.12. rade prema uobičajenom radnom vremenu, od 12 do 23 sata.

Za više informacija posjeti Instagram profil ili Facebook stranicu Slatkog Zrinjevca.

Slatki Zrinjevac | Author: Bojan Haron Markičević Topli koktel s kućice Art of Bar foto: Bojan Haron Markičević

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.