Danas poslijepodne, od 17 do 19 sati, Glazbeni paviljon na zagrebačkom Zrinjevcu rezerviran je za radionicu održivog kuhanja u suradnji s tvrtkom METRO, a fina i ukusna jela priprema poznati chef Dino Galvagno. Osim degustacija i kulinarskih savjeta, chef Galvagno predstavit će neke nove ideje kako upotrijebiti ostatke hrane i tako sudjelovati u procesu održivosti, koji će nam pomoći u danima nakon blagdanskog obilja.
Uz odličnu radionicu na kojoj svi možemo puno naučiti, posjetitelji će moći kušati i neka uistinu posebna jela na kućicama Slatkog Zrinjevca, karakteristična upravo za ovo blagdansko vrijeme. Tako će kućica Feliz Navidad ponosno predstaviti svoje arancine (okruglice od riže) s brancinom i grdobinom, mozzarellom, špinatom i jogurtom, uz umak od limete i salatu.
Kućica Veseli pajcek ponudit će tuna burger u domaćem brioche pecivu s batatom, rajčicom, wasabi majonezom i prženim lukom. Slavonski šmek potražite na kućici Polar Express - već se vesele kuhanju fiša na slavonski sa širokim rezancima.
Onima koji vole nježnija jela preporučujemo posjet kućici Shank, jer kod njih caruju blagdanski pripremljene kozice u tempuri i brioche pecivu s domaćom chilli majonezom. Ako se mislili da nemamo glavnu poslasticu prevarili ste se - jer kućica Santa’s House priprema za vas Bakalarus koji govori sto jezika.
Za sve one koji nisu baš od ribe, tu je i dalje 18 vrsta kobasica, kao i delicije iz svih dijelova svijeta - od južne Amerike do Japana i Kine.
Slatki Zrinjevac radit će na Badnjak od 10 do 1 nakon ponoći, dok će na Božić kućice ostati zatvorene, a 26.12. rade prema uobičajenom radnom vremenu, od 12 do 23 sata.
Za više informacija posjeti Instagram profil ili Facebook stranicu Slatkog Zrinjevca.