Najave 06. ožujka 2023.

Doznaj što ti zvijezde ovaj tjedan donose na tanjur!

Gastro horoskop
Gastro horoskop od 6. do 12. ožujka foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Znamo što svaki horoskopski znak čeka u tjednu od 6. do 12. ožujka, ali i koja će jela bolje odgovarati ribama, a koja bikovima, kao i što bi si djevice trebale skuhati za ručak ako rade od kuće...

Kako nam se proljeće opasno približava, tako se u zraku osjećaju promjene, a i većini horoskopskih znakova zvijezde predviđaju promjene na raznim poljima – u poslu, privatnom životu… Donosimo tjedni pregled za svaki horoskopski znak, kao i naš prijedlog jela koje će ti ovaj tjedan najbolje odgovarati. Naravno, to ne znači da ne smiješ skuhati i nešto što smo predložili za neki drugi horoskopski znak.

 

OVAN

Ovaj tjedan preispituješ svoju financijsku situaciju i razmišljaš što možeš promijeniti, pa tako i što se tiče sume novca koju trošiš na hranu. Iako svi trebamo štedjeti, ponekad si moraš priuštiti zdravi luksuz poput lososa, kojeg samo za sebe (ili i za svoje goste, ako ovaj tjedan očekuješ društvo) možeš pripremiti sa sečuanskim paprom, češnjakom i naribanom koricom limete te poslužiti uz basmati rižu i sotirano zeleno povrće, poput mahuna. Da ne spominjemo koliko ćeš zdravih namirnica unijeti u svoj organizam, uključujući i znatne količine omega-3 masnih kiselina kojima losos obiluje.

 

Bik Možda vas zanima... Bik - najveći gurman među horoskopskim znakovima! Špajza

 

BIK

Za tebe je ovo tjedan slušanja i govorenja, razmišljanja i komuniciranja. Okupljaš prijatelje oko stola, a i tebe stalno pozivaju na druženja uz hranu. Mnogo se toga mijenja, a najlakše je s tim se nositi uz jednostavne izbore koji, bez obzira na svoju jednostavnost, donose veliki (gurmanski) užitak. Predlažemo ti da se ovaj tjedan počastiš grilanim sendvičem od sira – od bijelog kruha, maslaca i sira cheddara, uz dodatak kriške rajčice, malo luka i jalapeño papričice ako želiš dodatno zaljutiti stvari…

Špinat | Author: Rodolfo Quirós/Pexels Bliznaci će ovaj tjedan uživati u salati od špinata, pržene slanine i gljiva foto: Rodolfo Quirós/Pexels

 

BLIZANCI

Kod tebe je ovaj tjedan sve u znaku ljubavi – romantične, ali i one prijateljske. A ljubav prema sebi i drugima možeš iskazati i hranom – primjerice salatom od špinata, pržene slanine i gljiva s dresingom od jabučnog octa, šećera, crnog papra, sjemenki celera i dijon senfa. Ova zdrava, ukusna i hranjiva salata ovaj tjedan odlično će ti pasati kao brz, a ukusan ručak koji možeš ponijeti na posao.

 

RAK

Ovaj tjedan tebi je vrijeme za obnavljanje kontakata, posebno onih sa starim prijateljima i voljenim osobama s kojima već dulje vrijeme nisi u vezi. Isto vrijedi i u poslovnim odnosima  javi se suradnicima s kojima se dugo nisi čula, bivšim kolegama, klijentima... Hrana tu može puno pomoći – nađi se s tim dragim ljudima uz ukusan obrok. Odlična ideja je Alfredo tjestenina s kozicama i češnjakom, šampinjonima, kajenskom papričicom i, naravno, kremastim umakom.

 

Fettuccine alfredo Možda vas zanima... Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo Recepti

 

LAV

Nekoliko planeta ovaj se tjedan posložilo tebi u korist te ti predviđaju odličan napredak u karijeri. Nećeš imati puno vremena za sebe, no dan će spasiti dobro jelo iz dostave. No, nemoj zaboraviti na to da sjeckanje, rezanje… općenito kuhanje odlično opušta nakon napornog dana pa probaj skuhati barem nešto najjednostavnije.

 

DJEVICA

Ovaj tjedan preispituješ svoj odnos prema poslu i tražiš načine kako da više radiš od kuće. A kad si već kod kuće grijeh je ne skuhati si u pauzi nešto fino za ručak. Izvrsna ideja za tebe su vegetarijanske quesadille s puno povrća – crvenom paprikom, tikvicama, lukom, gljivama, maslinovim ulje… naravno uz dodatak aromatičnog sira cheddara!

 | Author: Shutterstock Zeleni rižoto ovotjedna je preporuka za vage foto: Shutterstock

VAGA

Ovaj tjedan si u potrazi za kreativnošću, ne samo u poslu već u cjelokupnom životu. Razmišljaš o tome da počneš učiti neki novi strani jezik, a mi predlažemo francuski i talijanski – 'gurmanske' jezike. Talijanski nauči uz slasni zeleni rižoto od brokule, graška, mahuna, tikvica i feta sira, kojem će kompleksnost okusa dati bijelo vino i pileći temeljac.

 

Možda vas zanima... Horoskop utječe i na gastro navike Špajza

 

ŠKORPION

Ovaj tjedan nekoliko planeta 'urotit' će se u tvoju korist te ti pomoći da ostvariš gotovo sve što zamisliš. Ako sanjaš o nekom dalekom putovanju, i to bi ti se uskoro moglo ostvariti, a dok čekaš avionske karte zamisli da si u Brazilu uz fino i zdravo brazilsko varivo od crnog graha, šunke, kobasice, batata, rajčice, paprike, manga i korijandera koje možeš poslužiti uz topli kruh i salatu od špinata.

 

STRIJELAC

Ovaj tjedan mijenjaš svoj pogled na svijet i iako ti možda svi neće odmah biti podrška u tom procesu, daj im vremena i sve će se riješiti. U tom procesu tranzicije snagu će ti dati vjera u sebe, ali i fina hrana. A ima li bolje ukusne hrane za utjehu od kremaste juhe od krumpira i šunke koja će ti osigurati dovoljno hranjivih tvari, ali te i oduševiti okusima.

 | Author: Pixabay/Pexels Piletina sa smokvama idealno je jelo za horoskopskog jarca foto: Pixabay/Pexels

JARAC

Ovaj tjedan nekako pokušavaš pronaći više smisla u svemu što radiš, a posebno u poslu. Pomalo se dosađuješ pa pokušavaš stvarima dodati i malo zabave, 'začina' koji nam je svima potreban. Nemoj ljude uzimati zdravo za gotovo, nego svoje drage osobe povremeno iznenadi nekom lijepom gestom. A ima li ljepše geste od toga da primjerice bolju polovicu razveseliš večerom iznenađenja koja donosi neku neobičnu, ali slasnu kombinaciju okusa. Smokve, smeđi šećer, limun i peršin sastojci su koji će oplemeniti ionako fine pileće zabatke, a ovoj kombinaciji nitko neće moći odoljeti.

 

VODENJAK

Toliko se toga odjednom događa u tvom poslovnom životu da nije čudno što si pod stresom i osjećaš umor. Istodobno, u periodu si kada lako učiš nove stvari, pa pokušaj to, osim na poslu, iskoristiti i u razvoju svojih kulinarskih vještina. Postani majstor pečenja – napravi svinjeće pečenje sa svježim začinskim travama (najbolje je koristiti ružmarin, peršin i timijan) i kremastim umakom od gljiva.

 

Možda vas zanima... 12 ideja za horoskopski ručak po znakovima zodijaka Špajza

 

RIBA

Za tebe je ovo tjedan boostanja ega – svi ti daju komplimente, hvale tvoj izgled, poslovni uspjeh… Ok, ne moraš svima uzvratiti na isti način, no lijepo im možeš zahvaliti i finom, domaćom hranom – pa to svi volimo, zar ne? Napravi pitu od tortilja između kojih ćeš složiti slastan umak od mljevene junetine, luka, češnjaka, crnih maslina, zelenog čilija, rajčica i prženog graha te sve posuti nekim aromatičnim odležanim sirom koji će se u pećnici rastopiti i malo zapeći… Bit će to tvoje kulinarsko remek-djelo koje možeš ponijeti na posao i tako finim domaćim ručkom iznenaditi kolege koji za tebe imaju tako lijepe riječi.

 | Author: Shutterstock Horoskopske ribe uživat će u finim i kremastim mesnim pitama foto: Shutterstock

 

Možda vas zanima... Afrodizijaci prema horoskopskom znaku Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.