Špajza 05. veljače 2018.

Horoskop utječe i na gastro navike

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Saznajte u članku tko je najbolji kuhar, tko butelju vina uvijek popije do kraja, tko je sklon debljanju i tko se ne boji gastro eksperimenata...

Želite li svakodnevno primati jedinstveni horoskop napravljen samo za vas? Osobni premium horoskop radi na temelju izračunavanja natalne karte svakog korisnika prema njegovom točnom vremenu i mjestu rođenja, te trenutnih planetarnih pozicija za koje se traži tumačenje. Krenite odmah - kliknite na ovaj link!

Ovan
Svi koji su rođeni u ovom znaku navodno imaju jedan veliki problem – prebrzo jedu. Vode dinamičan život pa ne žele gubiti vrijeme, što u potpunosti isključuje mogućnost za duge romantične večere. Unatoč tome što sve ekspresno nestaje s njihovih tanjura, ovnovi zaista uživaju u hrani i imaju veliki apetit. Ljuta hrana i dobar komad mesa nikad ne odbijaju, baš kao ni priliku da isprobaju nešto novo i egzotično.

 

Možda vas zanima... Lungić u orašastim plodovima s pireom od batata Recepti

 

Bik
Riječ je o pravim gurmanima koji ne štede kad je u pitanju hrana, imaju visoka očekivanja i može ih zadovoljiti samo fine dining iskustvo. Uživaju u kuhanju i osmišljavanju recepata, ali imaju i problem sa samokontrolom. Slastice i peciva njihova su slaba točka, zbog čega su skloni debljanju.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Možda vas zanima... Preslatki neodoljivi macaronsi s limunom Recepti

 

Blizanci
Kad blizanac sjedne za stol, hrana mu je mnogo manje bitna od društva. Vode zaista dinamičan život, čak i pomalo neorganiziran, pa često i zaborave jesti.  Ručak neće izdvojiti kao najdraži dio dana, ali se zapravo osjećaju  ugodno u kuhinji i vole eksperimentirati s različitim tehnikama. 

 

Možda vas zanima... Pulled pork će uskoro izgurati burgere! Kolumne

 

Rak
Bakini recepti i kvalitetna hrana idealna su kombinacija za rakove – vrsne kuhare. Izvrsno su društvo jer znaju mnogo o namirnicama i uvijek imaju neku novu priču, ali nemojte slučajno krenuti rukama prema njihovom tanjuru. Mrze dijeliti hranu i imaju nevjerojatno velik apetit pa je svaki takav pokušaj zaista opasan.

 

Možda vas zanima... Omiljena pašta: Tradicionalna carbonara Špajza

 

Lav
Lavovi teško mogu reći ne skupim i rijetkim namirnicama i vrhunskim restoranima. Preferiraju jesti vani, disciplinirani su i više uživaju u hrani kad imaju društvo. Rijetko će nešto sami pripremiti, osim u slučaju većih obiteljskih okupljanja.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Djevica
Ovaj znak ima najmanje problema s dijetama i rijetko će posustati. Unatoč tome, pravi su majstori u kuhinji i izuzetno im je bitna prezentacija jela. Mrze bacati hranu, zbog čega često osmišljavaju nove recepte od ostataka iz hladnjaka i serviraju ih poput uspješnih chefova.

 

Možda vas zanima... "Torta" od ostataka iz frižidera Kolumne

 

Vaga
Svaki je obrok za vage jedna zasebna priča. Preferiraju mnogo sljedova i manje porcije, a vole završiti vrhunskim vinom ili dobrom craft pivom. Ako vam vaga kuha, možete očekivati inovativnost, nezaboravan desert i savršeno ukrašen stol.

 

Možda vas zanima... Luksuzni čokoladni desert na vašem stolu Recepti

 

Škorpion
Visokokalorična hrana i stalan osjećaj gladi su neprijatelji ovog znaka. Prazan hladnjak ih čini tjeskobnima i ljutima i poprilično su izbirljivi pa nisu idealni gosti na večeri, ali zato nećete požaliti ako oni ugoste vas jer su odlični kuhari.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Strijelac
Strijelci su znatiželjni i uvijek žele isprobati nešto novo. Ne mogu odoljeti egzotičnoj i ljutoj hrani, skloni su prejedanju i pretjeranoj konzumaciji alkohola. Od svih znakova, strijelcima je najteže odbiti repete.

 

Možda vas zanima... Novo i neodoljivo: Hawaiian burger s ananasom Kolumne

 

Jarac
Jarcima je kvaliteta jela uvijek bitnija od kvantitete i obožavaju obiteljske večere.  Ako ste zaljubljeni u jarca, lako ćete ga osvojiti tradicionalnom hranom i opuštenom atmosferom, ali nemojte mu stavljati hranu na tanjur jer ga to izluđuje.

 

Možda vas zanima... Savršenstvo: Kukuruzna zlevanka sa sirom Kolumne

 

Vodenjak

Vodenjaci zbog čestih naleta kreativnosti zaboravljaju na hranu. Mogu pojesti baš sve što im se nađe pri ruci, ako to znači da mogu neometano nastaviti razvijati najnoviju ideju. Kad pronađu malo slobodnog vremena, obično pripremaju vegetarijanska jela i oslanjaju se na instinkte, a ne na recepte.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Riba
Ribama je hrana jedan od glavnih načina izražavanja ljubavi i uvijek su spremni  za partnera upaliti svijeće i servirati bogat obrok. Kreativni su i strastveni kad kuhaju, ali uz obrok povremeno popiju koju čašicu previše. 

 

Možda vas zanima... Vino i čokolada u romantičnim pralinama Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.