Špajza 25. travnja 2023.

Bik - najveći gurman među horoskopskim znakovima!

Bik
Bik je najveći gurman među horoskopskim znakovima foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bikovi su najveći gurmani horoskopa, no njihova ljubav prema jelu ne znači da će pojesti bilo što...

Bik je hedonist bez premca, tako da kod njega ne dolazi u obzir hrana loše kvalitete. Najviše uživa u ukusnom i kvalitetnom obroku u dobrom društvu, a njegov gastronomski repertoar proteže se od kvalitetne ulične hrane do visoke kuhinje. 

Bik želi najbolju hranu znalački spravljenu od namirnica prvorazredne kvalitete, a ne loše improvizacije ili jela iz menze i lanaca brze prehrane. Dok jede, potpuno je usredotočen na hranu, a iznimnu pozornost obraća na izgled i prezentaciju jela.

 | Author: Igor Ovsyannykov/Pexels Bik voli obilje, a deserti su mu posebno slaba točka foto: Igor Ovsyannykov/Pexels

Upravo stoga, bik voli jesti u ugodnom ambijentu s vrhunskom uslugom, jer ne traži samo užitak za nepce, već cjelovit nezaboravan gastronomski doživljaj. 

Bik želi obilno predjelo

Kada pozoveš Bika na večeru, nemoj ni pomišljati poslužiti jednostavnu salatu. Ako to ipak učiniš, vodi računa da to bude nešto poput Cezar salate ili biftek salate u kojoj meso, sirevi, jaja i drugi dodaci nadmašuju povrće.

Ako stvarno želiš osvojiti bika, predlažemo da mu poslužiš gulaš ili kremasti goveđi Stroganoff. Nemoj se previše zamarati začinima - za razliku od žestokog Ovna ili avanturističkog Strijelca, bikovi vole raznovrsne okuse.

 | Author: Vincent Rivaud/Pexels Bik baš voli pizzu foto: Vincent Rivaud/Pexels

Obožava tjesteninu, kruh i pizzu

Još jedna slabost ovog horoskopskog znaka su kremasta tjestenina, pizza s obrubom od sira i lazanje. No ne samo da su veliki ljubitelji tjestenine i pizze, bikovi se jednostavno ne mogu zasititi kruha.

Topli, mekani kruh s maslacem ili domaćim sirnim namazom omiljeni im je brzinski zalogaj. Iako su bikovi skloni raskošnim obrocima bogatim ugljikohidratima, oni znaju uživati i u zdravim namirnicama, povrtnim juhama, bogatim salatama i morskim plodovima.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Bik je lud za čokoladom i raskošnim desertima od nje foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Bik voli slatke, bogate deserte

Bik nema ništa protiv jednostavnih deserata, poput voćne salate. Ipak, ako želiš pridobiti bika savjetujemo da posegneš za čokoladom i napraviš raskošni čokoladni desert. 

U svom klasiku "Kuhanje uz astrologiju" iz 1969. Sydney Omarr i Mike Roy kreirali su desert za bika Venus Goodie (Venera je bikov vladajući planet). Navedeni desert sastoji se od komadića čokolade, kremastog čokoladnog moussea s okusom ruma (ili kave) i velike kuglice sladoleda! 

 | Author: Bruno Cantuaria/Pexels Bik voli kvalitetna pića pa ne bi čudilo da ima bogat vinski podrum foto: Bruno Cantuaria/Pexels

Pije ukusna i kvalitetna pića

Bik u kafiću neće naručiti običnu crnu kavu ili biljni čaj. Veliki frappuccino s komadićima čokolade i šlagom je više u stilu bika. Kada je riječ o piću, bikovi cijene raskoš pa će rado posegnuti za gutljajem kvalitetnog vina ili viskija.

Sudeći prema svemu napisanom, bikovi su pravi gurmani, skloni su visokokaloričnoj hrani bogatog okusa i istinski uživaju u svakom obroku!

 | Author: Cottonbro Studio/Pexels Bik voli obilje, pa tako i za stolom foto: Cottonbro Studio/Pexels

 

Možda vas zanima... 12 ideja za horoskopski ručak po znakovima zodijaka Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.