Špajza 16. veljače 2018.

12 ideja za horoskopski ručak po znakovima zodijaka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rakovi će najviše uživati u finim, kremastim lazanjama, mistični škorpion voli iznenađenja, dok će vodenjak u potpunosti zakomplicirati ručak, ali će i najviše uživati...

Želite li svakodnevno primati jedinstveni horoskop napravljen samo za vas?
Osobni premium horoskop radi na temelju izračunavanja natalne karte svakog korisnika prema njegovom točnom vremenu i mjestu rođenja, te trenutnih planetarnih pozicija za koje se traži tumačenje. Krenite odmah - kliknite na ovaj link!

Ovan

Uvijek u pokretu, s novim idejama u glavi, ovnovi vole brze i jednostavne, ali kreativne i slasne kombinacije. Počevši od sendviča kojeg će učiniti najboljim sendvičem koji ste ikada probali do mesnih delicija od kojih rade čuda. Za ručak će se tako često počastiti jednostavnim sendvičem s omiljenim narescima ili ostacima mesa od ručka i puno sira, sezonskom salatom i velikom čašom vode. Kada razmišljaju o dostavi, pizza s tunom ili kakva mediteranska s pršutom i mozzarellom upravo je idealan odabir.

 

Možda vas zanima... Tako dobar: Vijetnamski sendvič s piletinom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Bik

Radišan, jak i pouzdan bik s vremena na vrijeme trebao bi se počastiti bogatim mesnim jelima u slasnom gustom umaku. Prilog će bik odabrati po želji, prema raspoloženju u kojem se nalazi u danom trenutku. Iako vole komplicirati, a njihova jela često imaju zbilja velik broj koraka, tanjur koji će pred vas staviti bik, vjerujte, bit će itekako vrijedan utrošenog vremena. Možda zato toliko obožavaju francusku kuhinju. Za vrijeme lijenih dana, biku će biti dovoljna i tek tjestenina, no kremasti umak nikako ne smije izostati.

 

biftek Možda vas zanima... Stroganoff sa šumskim gljivama i tagliatellama Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Blizanci

Blizanci su stalno u pokretu, vole pričati, otvoreni su i uvijek spremni za zabavu. Upravo zato, za njih je savršena hrana ona koja se može jesti prstima i u pokretu. Obožavaju zabave na kojima se mogu zasladiti finim kanapeima, a kod kuće pak najviše uživaju u pilećim krilcima, batcima, vole i rebarca, a nisu im mrske ni različite plate prepune domaćih delicija. 

 

Možda vas zanima... Slasni pileći zabatci s limunom i timijanom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Rak

Emocionalni rakovi najviše uživaju u dobrom comfort foodu. Listanje Jamie Oliverovih kuharica jedan im je od omiljenih hobija, a za ručak će najčešće odabrati dobre lazanje ili fine špagete bolognese. Kako su rakovi često i obiteljski ljudi, svoju zdjelu najfinije tjestenine nikada neće pojesti sami već će uvijek biti raspoloženi za dijeljenje s najdražima. 

 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne

 

Lazanje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Lav

Lav je poznat po pretjerivanju. Kada naručuje kebab ili burger, uvijek će ga natovariti baš svim ponuđenim dodacima, a kada je u pitanju pizza, što više dodataka, to će ona biti slasnija. Upravo zato, lavovi često vole sudjelovati u pripremi jela kako bi u isto mogli ubaciti baš sve što požele. Kada dođe vrijeme ručka, ovi ljubitelji pažnje ipak će ispred fast fooda odabrati dobru salatu. Naravno, zato što u nju mogu natrpati baš sve što požele.

 

Možda vas zanima... Salata od povrća i tune - podsjetnik na toplije dane Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Djevica

Djevice su poznate i kao najzdraviji znak horoskopa. Iako se ponekad vole opustiti i navaliti na finu tortilju, vrlo često će radije odabrati dobru salatu prepunu zelenila i žitarica. Želite li uveseliti djevicu, velika zdjela za salatu bit će idealan poklon, a pripremate li joj desert, svakako se pobrinite da on bude što zdraviji, s puno orašastih plodova i što manje šećera. Za ručak, pedantna djevica će osim fine salate, često odabrati i azijske specijalitete poput sushija i dobrog povrtnog woka.

 

Možda vas zanima... Detox salata s narom, klementinama i klicama Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Vaga

Ovaj znak voli voditi balansiran život, pa, baš kao djevica, često odabire zdrave obroke prepune nutritivnih vrijednosti. Ipak, slabost vaga definitivno se krije u slatkišima. Vole ih pripremati, vole ih jesti, a posebno ih vole dijeliti s najdražima. Kada je riječ o zdravim, ali ukusnim desertima, vaga će definitivno biti najsretnija, pa će tako zdrave banana palačinke ili one zapečene sa svježim sirom biti idealno rješenje za ručak ovog horoskopskog znaka.

 

Možda vas zanima... Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva Recepti

 

banane | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Škorpion

Tajanstveni škorpion ne voli pretjerano izražavati svoje osjećaje, a takvi su i kada je u pitanju hrana. Tako će škorpion za ručak odabrati jednostavne i brze kombinacije poput piletine na tisuću načina, uz najrazličitije priloge. Nakon ručka obavezan je desert, a posebice ako je riječ o finim, sočnim biskvit kolačićima s čokoladnim kremama ili kakvim posebnim slatkim iznenađenjem u sredini. Također, škorpion je poznat po velikoj želji za grickalicama, pa ćete ga tako nerijetko uhvatiti s vrećicom čipsa ili tortilja u rukama. 

 

Možda vas zanima... Dobra ideja: Pečena piletina u bijelom vinu Recepti

 


 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Strijelac

Otvorenog uma, strijelac voli otkrivati nove okuse. Tako će za ručak često birati jela iz stranih kuhinja poput meksičkih tortilja, sushija, gyrosa ili pak fini indijski curry. Želite li strijelca izvesti na ručak ili večeru, svakako se najprije dobro raspitajte gdje još nije bio kako bi na najslasniji način utažili njegovu znatiželju.

 

Možda vas zanima... Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Jarac

Vrijedni jarac često zbog posla i drugih obaveza nema vremena za kompletni obrok, pa jede s nogu. Kada se zaželi pravog, bogatog ručka, jarac će ga pripremiti unaprijed kako bi bio siguran da će sve stići. Upravo zato, za ručak će odabrati fini buritto koji će zatim umotati u foliju kako mu umak i dodaci ne bi ispadali po papirima i laptopu, a kada pak nađe vremena najradije se okreće zdravim varijantama ručka. Tako će jarca posebno razveseliti fino pečen krumpir ili batat, gljive i crveno meso. Kada su u pitanju deserti, oni s cimetom bit će pun pogodak.

 

Možda vas zanima... Zdravi duo: Pečeni batat s domaćim kečapom Kolumne

 

Punjeni batat | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Vodenjak

Vodenjaci vole puno razmišljati o svemu, pa tako i o hrani. Za ručak će odabrati jela koja zahtijevaju više promišljanja, više prljavog suđa i nevjerojatno dobre okuse. Vole se koncentrirati na jelo koje pripremaju kako bi poslužili najzanimljivije tanjure, a u istim takvim tanjurima vole i sami uživati. Savršeno pečen odrezak, hrskav pomfrit pečen nekoliko puta na različitim temperaturama, a za desert lava kolač s tekućom sredinom bit će idealan meni za ručak jednog vodenjaka. 

 

Lava kolac Možda vas zanima... Otkrili smo tajnu savršenog čokoladnog lava kolača Špajza

 

lava kolač | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Ribe

Otvorene ribe vole se družiti s ljudima, pa samim time i dijeliti hranu. Najviše će uživati u romantičnim večerama ili pak u onima na kojima će okupiti oveće društvo. Uvijek će radije odabrati otvoreni švedski stol, a omiljena navika ribe, kada su u pitanju večere, jest uzeti od svega pomalo. Grčki ili indijski način posluživanja tako će ovaj horoskopski znak posebno oduševiti, a za ručak će s veseljem odabrati pomfrit s nekoliko vrsta umaka i sočan odrezak narezan na ploške koje će vrlo rado podijeliti sa svima za stolom, a zatim o tome poželjeti diskutirati satima nakon.

 

Savršeno pečeni odrezak Možda vas zanima... Kako savršeno ispeći odrezak? None


 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pjer 08:47 18. Veljača 2018.

    meni kao horoskopskom znaku riba stvarno odrezak je na prvom mjestu