Badnji dan jest, baš kao i Silvestrovo često jedan od najužurbanijih dana u godini. Trči se po dućanima, kupuju se darovi i novi ukrasi za bor te nabavljaju zadnje namirnice za bogati blagdanski stol. No, vidljivo je zadnjih godina, sve je više onih koji odluče zastati kako bi uživali u trenutku te sebi i dragim ljudima darovati upravo Badnjak i Silvestrovo za pamćenje.ž
Foto uspomene s prošlogodišnjeg festivala Fooling Around pokazuju vedra, nasmijana lica koja nazdravljaju i hvataju najbolje fotografije s najdražim ljudima. Šarolika su to društva, a svima im je zajedničko vrijeme koje su odvojili da i izvan vlastitih domova, družeći se na otvorenom, skupljaju sretne trenutke koji će im ispunjavati srca toplinom u godini koja dolazi.
Ovog su Badnjaka za najvedriju i najrasplesaniju atmosferu na festivalu Fooling Around: Sparkling Edition zaduženi Soul Fingersi, s kojima je, sjajna atmosfera zagarantirana. Tko je iznenađenje posljednjeg dana u godini tek će se otkriti, a zadnje minute 2023. odbrojat će DJ Robert Mareković te glazbenim taktovima uvesti prisutne u Novu 2024.
Oleander terasa hotela Esplanade već je treću godinu dom ovog adventskog festivala čija je posebnost ta da street style verzije jela potpisuju najbolji domaći chefovi. Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković, imena su koja jamče odličan meni. Svaka od kućica nudi vrhunske delicije u kojima se može uživati do kraja godine, a neki od njih imaju ponudu i za one goste koji za Badnjak žele pojesti nešto bezmesno.
Na Esplanadinoj kućici u ponudi su već kultne štrukle, a Chefica Ana Grgić Tomić, na ovogodišnji je menu stavila i finu crostatu s kremastim bakalarom. Ovo će zasigurno biti izbor mnogih koji vole bakalar u svim njegovim verzijama. Obožavatelji lososa svoju će omiljenu deliciju naći na meniju chefa Denija Srdoča, losos orly njegovo je signature jelo koje je među gostima festivala jako popularno.
Na kućici Matije Bogdana & Marka Palfija, u ponudi je turska delicija gözleme koja nije dio hrvatske blagdanske tradicije, ali će kao bezmesno jelo nesumnjivo biti hit Badnjaka. Potvrdili bi to i posjetitelji festivala Fooling Around: Sparkling Edition koji su vegetarijanci i kad je ovo jelo u pitanju, vraćaju se po porciju više.
Ponudu različitih slastica može se naći na kućicama Esplanadine Ane Grgić Tomić, Denija Srdoča i Vida Nikolića, dok Mario Mandarić i Freetula by Grašo nude tradicionalnu dalmatinsku slasticu - fritulu. No opjevane fritule potpisane imenom slavnog glazbenika, na kućici njegove ekipe Krivi ljudi, može se probati i u slanoj opciji.