Najave 10. listopada 2018.

Hedonist: Opatijski festival vrhunskih vina i delicija!

foto: Hedonist
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon prošlogodišnjeg debija, vrijeme je i za novog Hedonist Gourmet & Wine festival, sjajnog eventa za ljude koji uživaju u najboljoj hrani i piću, i logično – vole Opatiju! Daria Grošić, idejna začetnica, organizatorica i žena koja već mjesecima pazi na svaku sitnicu i brine da sve bude tip-top. Upitali smo ju kako će izgledati ovogodišnji Hedonist.

Daria, tko si ti i otkuda ti ideja za Hedonista. 
Ljubav je to! Mislim da doista iz čiste ljubavi… Nekako kada dođeš u malo zrelije godine, prođu te ”neke” ludosti i kockice se poslože, poželiš učiniti nešto za sebe. I super je kad se u nečemu pronađeš. U počecima nisam ni primjećivala koliko sam zapravo škrta dati novce za novu haljinu ili cipele, a široke ruke za dobru večeru s vinskom pratnjom. Ja sam jedna od onih koja će uvijek pronaći razlog zašto se isplatilo.

Volim materiju, baznu namirnicu, leptirići su mi u trbuhu prije svake nove destinacije gdje bi mogla kušati sjajne nove stvari i pored toga strašno sam vezana za moju Opatiju, želim da joj u budućnosti kao destinaciji u usponu samo nebo bude granica.

 | Author: Robert Pichler foto: Robert Pichler

Kako je sve krenulo, tko je sve u organizaciji?
Iz goleme želje jedne žene, nije li to polazna točka većine velikih stvari?! Od samih početaka imam jasne ciljeve I viziju gdje vidim Hedonistu za par godina. Sve što radim, put kojim rastemo, radim u svrhu konačnog cilja. Imam neke svoje snove i ne bojim ih se sanjati u konačnici bez snova nemamo čemu težiti. Usprkos želji i ambiciji beskompromisna sam što se tiče biranja suradnika. Oni moraju dijeliti moju strast i vjerovati u ono što radimo. U našem timu nema prostora za osobe koji poslove ”odrađuju”.

 | Author: Hedonist foto: Hedonist

Tako su od samih početaka sa mnom Sommelier klub i distribucija Vidik, uz njih imamo sjajnu ekipu chefova i dobitna kombinacija je stvorena. Svatko od ovih ljudi na svome polju djelovanja radi posao na najvišoj razini s golemom željom za uspjehom i napretkom. Hedonist nam dođe kao dijete od kojega treba stvoriti čovjeka i svi smo fokusirani na krajnji produkt. Doista živimo ovaj projekt!

Koji su plusevi, a koji minusi prošlogodišnjeg izdanja?
Kako raste event rastete i Vi s njim, što ste veći shvaćate da bi neke stvari učinili drukčije kada ste bili manji. Šalu na stranu! Bitna je želja, cilj, požrtvovnost i fokus na istinskim vrijednostima, ostalo dolazi samo. Bitno je rasti, raditi na projektu i sebi, jasno imati viziju u kojem smjeru idete i čemu težite.
 | Author: Robert Pichler foto: Robert Pichler

Tko sve dolazi od vinara?
Moram reći da sam ponosna na popis vinara koji sudjeluju na Hedonistu. Srce mi je puno! Veliki sam ljubitelj vina, učim za sommeliera i u ovom pogledu mi je kvaliteta i ponuda izuzetno bitna. Od početka sam isticala kako mi nije bitan broj, bitno mi je da imamo sjajna vina iz svih dijelova Hrvatske i mislim da smo u tome uspjeli. Ovakvi eventi rade se za ciljanu publiku, publiku koja pozna materiju i izuzetno je bitno ne podbaciti zbog festivala, vinara i upravo te ciljane publike…

Kakva je situacija sa zalogajčićima?
Uh, stvarno sam uzbuđena! Meso, riba, brudeti, vrganji, tartufi, prilozi, umaci, začini… sve te svježe, mirisne namirnice!
Više nego sjajna ekipa David Skoko, Deni Srdoč, Robert Benzia, Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin ove godine spremaju za Vas. U subotu u 13:00 na rasporedu je Gala ručak u šest sljedova s vinskom pratnjom koju biraju i sljubljuju sommelieri HSK, a osim ručka oba dana od 16:00 – 18:00 očekuje nas mnoštvo finger food zalogaja u interpretaciji naših chefova koji će biti posluženi u samoj dvorani za vrijeme degustacije vina. Puno sjajnih zaloga i vrhunskog vina recept su ovogodišnjeg Hedonista.

 | Author: Robert Pichler foto: Robert Pichler

Kakve radionice pripremate?
U trenutku kada razgovaramo još uvijek nije definiran točan broj i poredak radionica. Osluškujući okolinu i publiku sve mi je jasnije da bi prvo trebali uzeti zalet, a onda potrčati. Na Kvarneru imamo sjajnu publiku ali nekako kao da smo se od nedostatka sličnih aktivnosti uspavali. Sve sam sklonija mišljenju da bi radije u zimskom period u suradnji sa Sommelier klubom i njihovi predavačima krenula u realizaciju manjih radionica. Event je sam po sebi prepun sadržaja i možda bi trebalo pustiti publici da doista uživa u istima, a zimski period je idealan za realizaciju sjajnih vinskih druženja.

 | Author: Hedonist foto: Hedonist

Što još trebamo znati za kraj, i gdje se možemo informirati o svim potrebnim detaljima?
Hedonist – Gourmet & Wine
26 – 27.10.2018, Kristalna dvorana Hotela Kvarner, Opatija
www.Hedonist.com.hr
Ulaznice dostupne u sustavu Entrio.hr

Pozovi naše čitatelje da i oni uživaju u čarima Opatije i čistom hedonizmu!
Želimo da se opustite i prepustite. Dva dana pobjegnite od svakodnevice i prepustite se čistom užitku. Budite s nama, slavite život i živite za tren…

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.