Početkom listopada prošle godine oduševila nas je vijest kako je naša najbolja slastičarka Petra Jelenić postala dio tima lokala Mate Jankovića SOL tapas na hrvatski. Od tada pratimo svaki korak koji je Petra tamo napravila, a posebno nas veseli što je sa svojim vrijednim slatkim timom pripremila i posebnu slatku ponudu za početak godine - krafne punjene jabukama i mousseline kremom od vanilije koje će se moći kušati od ove subote. Ovu super slatku vijest na svom je Facebooku najavio chef Mate Janković.
"Naša Petra Jelenić i njen tim u subotu u kavani pripremaju fine i meke, krafne punjene jabukom i mousseline kremom od vanilije. Imamo ih do isteka zaliha.
Ovo je mali sneak preview onoga što vam u kavani spremamo. Doći će do velikih promjena u konceptu prostora i ponude, a Petra i njen tim veliki su dio toga.
Aktivno radimo na tome da u bliskoj budućnosti kavana opet postane ono što i treba biti - kavana. S kolačima, ponudom pekarskih proizvoda, fantastičnom barskom ponudom, vinskom kartom i zabavom dostojnom centra Grada Zagreba. Ako ste u subotu u gradu i želite popiti odličnu kavu i pojesti finu, svježu netom ispečenu krafnu - dođite do nas", poručio je Mate Janković.
Tko je sve u slatkom timu Petre Jelenić u Soli?
Osim uvođenja nove slatke ponude u SOL tapas na hrvatski, Petra Jelenić dovela je pojačanja u svom tamošnji tim. Tako s Petrom radi talentirana mlada slastičarka Hana Čović, nova stipendistica inicijative Mediterranean Women Chefs i bivša polaznica Kulinarskog instituta Kul IN u Sisku.
Odnedavno je u Petrinu timu i Iva Pašalić, koja je prošle godine odlučila promijeniti karijeru i posvetiti se slastičarstvu te je prošlogodišnju sezonu odradila u dubrovačkom restoranu 360, na poziv chefa Brune Vokala. Iva je sada važan dio Petrina tima koji nas je eto razveselio krafnama od kojih imamo velika očekivanja, kao i od ostalih slastica koje vrijedno pripremaju.
SOL priprema i sjajna zvjezdana gostovanja chefova
A što su se posljednjih mjeseci vrijedno pripremili Petra Jelenić i njezin tim, kao i cjelokupni tim lokala SOL tapas na hrvatski moći će pokazati posebnim gostujućim večerama poznatih chefova koje su na rasporedu u sljedećim tjednima. Neke su već rasprodane, neke su skoro rasprodane, to provjeri na njihovim društvenim mrežama, a mi donosimo popis svih večera koje stižu u SOL u skorašnje vrijeme...
Sve počinje gostovanjem Denija Srdoča 31. siječnja, nastavlja se 13. veljače gostovanjem Davida Skoke uz kojeg će kuhati i chef SOLI Marko Jantolek, a za srijedu 19. veljače najavljena je večera Međimurje u SOLI na kojoj kuhaju Matija Bogdan i Marko Palfi.
Također, SOL širi svoj tim i traže pojačanja, a sve o tome možeš doznati ovdje.
I dok čekamo Petrine slasne krafne, tješimo se uz druge njezine sjajne recepte...