Najave 29. siječnja 2024.

Mlade graševine u četvrtak imaju svoju premijeru!

Graševina Croatica
En Primeur 1. veljače u Esplanadi prilika je za premijerno kušanje mladih graševina foto: Graševina Croatica
gastro postao gastro.24sata.hr
En Primeur kušanje mladih graševina u zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se u četvrtak 1. veljače u organizaciji udruge Graševina Croatica

U organizaciji udruge Graševina Croatica i ove se godine, u četvrtak 1. veljače, u zagrebačkom hotelu Esplanade održava En Primeur 2024., premijerno kušanje mladih graševina. Po dobrom običaju, na kušanje su pozvani brojni sudionici iz vinskog svijeta – promotori vina, vinski trgovci i distributeri, ugostitelji, sommelieri, novinari, blogeri…, ali i krajnji konzumenti.

 

En Primeur Graševina Croatica 2023. Možda vas zanima... Uvjerili smo se: mlade graševine su izvrsne! Najave

 

Premijerno kušanje mladih graševina članova udruge Graševina Croatica traje od 13 do 19 sati. Za vinske profesionalce ulaz je besplatan i za njih je kušanje ekskluzivno rezervirano od 13 do 16 sati, dok ostali posjetitelji plaćaju ulaznicu od 20 eura i mogu pristupiti kušanju od 16 sati pa sve do zatvaranja, koje je u 19 sati.

 | Author: Graševina Croatica S prošlogodišnjeg En Primeur kušanja mladih graševina foto: Graševina Croatica

Dvije odlične besplatne radionice

Osim promenadnog kušanja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, u obližnjoj dvorani Paris Suite održat će se i dvije odlične vinske radionice na koje je ulaz besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta putem linka ovdje.

Prvu radionicu nazvanu "Graševina 2023 Rendezvous Flight Selection" s početkom u 14 sati vodit će novinar Ivo Kozarčanin i sommelier Tomo Jakopović, a riječ je o usporednom kušanju graševina berbe 2023. Slavnije i hrvatskog Podunavlja različitih terroira i stilskih interpretacija. Plan je, najavljuje ovaj dvojac, "pokazati jedinstvenu širinu stilskih, terroirskih, organoleptičkih i ostalih različitosti izvrsnosti".

 

Festival graševine Možda vas zanima... Graševina - sorta kojom se trebamo ponositi! Špajza

 

 | Author: Graševina Croatica Održat će se i 2 odlične vinske radionice foto: Graševina Croatica

Uz vrhunske graševine, kušat će se i neka izvrsna crvena vina

Velik uspjeh radionice sa zadnjeg Graševina masterclassa najbolja je pak preporuka svim vinoljupcima za radionicu "Single & Blends Reds – Sommelier's Choice" koju će s početkom u 16 sati voditi sommelier Darko Lugarić. Darko Lugarić i domaćin obje radionice, osječki sommelier Damir Zrno, posjetitelje će voditi kroz, kakao najavljuju, "vrlo slojevitu i kompleksnu prezentaciju crnih vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja u pogledu apelacija, položaja vinograda i stilova vina".

Graševina je naša najzastupljenija sorta, koja upravo u Slavoniji i Podunavlju daje najbolje rezultate i zato s nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnji En Primeur udruge Graševina Croatica koji će nam dati uvid u kvalitetu mladih graševina, unatoč zahtjevnoj godini.

 | Author: Goran Jakuš/Graševina Croatica Prošlogodišnje En Primeur kušanje mladih graševina u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade foto: Goran Jakuš/Graševina Croatica

 

Vinarija KAST Možda vas zanima... Iločka vinarija KAST trudi se napraviti razliku Špajza Graševina Možda vas zanima... Zašto u Hrvatskoj toliko volimo graševinu? Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.