Paški sir vrhunska je namirnica koja svojom kvalitetom oduševljava gurmane diljem svijeta. Obično pričamo o odležanom Paškom siru, no što je s onim mladim koji će sirari brižno odležavati kako bi razvio svoje poznate arome?
Paški sir ima svoju premijeru
Kakav mora biti mladi Paški sir kako bi jednog dana postao vrhunski odležani sir i na koji se način može u njemu uživati? Na koje se sve načine Paški sir (osim, naravno, tako da ga jednostavno narežemo na kriške i poslužimo) može koristiti u gastronomiji?
Na sva ta pitanja ljubitelji sira dobit će odgovore idući tjedan, na drugom izdanju En Primeur kušanja mladih paških sireva (prošle godine u restoranu Boškinac održano je prvo premijerno kušanje mladih paških sireva i polučilo je velik uspjeh).
Masterclass Paškog sira s potpisom Boškinca
Kušanje mladih paških sireva, En Primeur 2.0, održat će se na prvi dan proljeća, u četvrtak 20. ožujka, u prekrasnom ambijentu Kneževa dvora u Pagu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Paga, restoranom Boškinac, restoranom Na Katine i Srednjom školom Bartula Kašića iz Paga.
Osim premijere mladih sireva, održat će se i odličan i masterclass kojeg će svoditi chef Matija Bregeš iz Boškinca, restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom, a za temu će imati Paški sir. Održat će se i mini natjecanje učenika Srednje škole Bartula Kašića , isto na temu sira i skute, čime organizatori žele popularizirati lokalnu namirnicu, ali i motivirati mlade ljude na očuvanje tradicije.
Odležani Paški sir