Najave 03. studenoga 2017.

Nema zime na Krku: Rivica ima sve!

foto: Dejan Hren
gastro postao gastro.24sata.hr
Kultni krčki, odnosno njivički restoran Rivica, nakon sjajno odrađene sezone konačno lakše diše, ali vikendi su puni toliko zanimljivih programa da smo to jednostavno morali prokomentirati!

Jezgru Rivice tvori bračni par Nikolina i Dražen Lesica, koji su svojim delicijama baziranima na namirnicama koje uspijevaju na Mediteranu oko sebe isprepleli mrežu obožavatelja koji se uvijek vraćaju u ovaj nježan, maleni lokal, iz kojeg ćete uvijek izaći zadovoljni. Dapače, rijetko ćete se gdje nakon posjete osjećati toliko ispunjeni i oduševljeni...

Iskoristili smo pauzu nakon kraja ljetne sezone da se malo rekuperaju i upitali Dražena Lesicu što nam spremaju za hladniji dio godine.

 | Author: Dejan Hren foto: Dejan Hren

Dražene, ukratko, što je Rivica, i otkad traje priča?

Rivica je danas restoran, naslonjen na namirnicu iz mora i naše okoline. Priča počinje daleke 1934. godine kada je Mare Lesica krenula s pansionom. Naslijedio ju je sin Ivan, nakon toga unuk Ivan, te danas praunuk Dražen s timom. Tijekom vremena Rivica je sjecište gastronomije na otoku, te se u njoj često mogu sresti kulturnjaci, političari, sportaši, gospodarstvenici, putnici namjernici.

Po čemu ste poznati, zbog čega ljudi ponajviše dolaze kod vas?

Trudimo se pružiti kvalitetu namirnice, pripravljanja i posluživanja za adekvatnu cijenu, uvažavajući svakog gosta na obostrano zadovoljstvo.

 | Author: Dejan Hren foto: Dejan Hren

Razumijemo gužvu ljeti, ali kako je ostalih 9 mjeseci?

Da, turizam ima utjecaj na naše funkcioniranje, zato van sezone osmišljavamo programe kako bi bili interesantni. Siječanj i veljaču iskorištavamo za odmor.

Što ste pripremili za sezonu jesen/zima?

Petkom u listopadu i studenom imamo "Čakule uz vino" – gostujući vinar, naši tanjuri, ugodno druženje. U prosincu su nam već tradicionalni Dani bakalara. Dolaskom proljeća, na red dolaze i janjetina, šparoge…

 | Author: Dejan Hren foto: Dejan Hren

Koje specijalitete nam preporučate?

Trudimo se pratiti sezonalnost namirnica, aktualno su nam tu jadranski lignji, škampi, bijeli tartuf, kesten... Preporuka su morske strasti, tanjur od svježih plodova mora, kao i kvarnerski škampi u više izvedbi.

Koliko nam treba do vas iz Zagreba, i može li se prespavati negdje u blizini?

Od Zagreba cca 1,5h. Danas na otoku imamo više manjih hotela i pansiona koji također rade tijekom godine, pa se nadam da se uskoro vidimo na nekom od naših događanja. Rezervirajte svoje mjesto pozivom na +385 51 846 101.

Nakon vinarije Tomac, ovog petka, 03.11.2017., u Rivici družimo se sa Vladom Krauthakerom iz vinarije Krauthaker na Ćakuli uz vino. Event druženje u neformalnom obliku uz naše vinare da gostima približimo podrum, filozofiju, posebnost, i osobnost svakog od vinara uz zalogajčiće kuhinje restorana Rivica.

Prisutni vinari petkom: Tomac, Krauthaker, Gašper Čarman, Kutjevački podrumi i PZ Vrbnik - Marinko Vladić.

 | Author: Dejan Hren foto: Dejan Hren

RIVICA :: Jer ste zaslužili

Radno vrijeme ove jeseni:
Petak - Subota :: 12:00h - 22:00h
Nedjelja :: 12:00h - 18:00h

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.