Jezgru Rivice tvori bračni par Nikolina i Dražen Lesica, koji su svojim delicijama baziranima na namirnicama koje uspijevaju na Mediteranu oko sebe isprepleli mrežu obožavatelja koji se uvijek vraćaju u ovaj nježan, maleni lokal, iz kojeg ćete uvijek izaći zadovoljni. Dapače, rijetko ćete se gdje nakon posjete osjećati toliko ispunjeni i oduševljeni...
Iskoristili smo pauzu nakon kraja ljetne sezone da se malo rekuperaju i upitali Dražena Lesicu što nam spremaju za hladniji dio godine.
Dražene, ukratko, što je Rivica, i otkad traje priča?
Rivica je danas restoran, naslonjen na namirnicu iz mora i naše okoline. Priča počinje daleke 1934. godine kada je Mare Lesica krenula s pansionom. Naslijedio ju je sin Ivan, nakon toga unuk Ivan, te danas praunuk Dražen s timom. Tijekom vremena Rivica je sjecište gastronomije na otoku, te se u njoj često mogu sresti kulturnjaci, političari, sportaši, gospodarstvenici, putnici namjernici.
Po čemu ste poznati, zbog čega ljudi ponajviše dolaze kod vas?
Trudimo se pružiti kvalitetu namirnice, pripravljanja i posluživanja za adekvatnu cijenu, uvažavajući svakog gosta na obostrano zadovoljstvo.
Razumijemo gužvu ljeti, ali kako je ostalih 9 mjeseci?
Da, turizam ima utjecaj na naše funkcioniranje, zato van sezone osmišljavamo programe kako bi bili interesantni. Siječanj i veljaču iskorištavamo za odmor.
Što ste pripremili za sezonu jesen/zima?
Petkom u listopadu i studenom imamo "Čakule uz vino" – gostujući vinar, naši tanjuri, ugodno druženje. U prosincu su nam već tradicionalni Dani bakalara. Dolaskom proljeća, na red dolaze i janjetina, šparoge…
Koje specijalitete nam preporučate?
Trudimo se pratiti sezonalnost namirnica, aktualno su nam tu jadranski lignji, škampi, bijeli tartuf, kesten... Preporuka su morske strasti, tanjur od svježih plodova mora, kao i kvarnerski škampi u više izvedbi.
Koliko nam treba do vas iz Zagreba, i može li se prespavati negdje u blizini?
Od Zagreba cca 1,5h. Danas na otoku imamo više manjih hotela i pansiona koji također rade tijekom godine, pa se nadam da se uskoro vidimo na nekom od naših događanja. Rezervirajte svoje mjesto pozivom na +385 51 846 101.
Nakon vinarije Tomac, ovog petka, 03.11.2017., u Rivici družimo se sa Vladom Krauthakerom iz vinarije Krauthaker na Ćakuli uz vino. Event druženje u neformalnom obliku uz naše vinare da gostima približimo podrum, filozofiju, posebnost, i osobnost svakog od vinara uz zalogajčiće kuhinje restorana Rivica.
Prisutni vinari petkom: Tomac, Krauthaker, Gašper Čarman, Kutjevački podrumi i PZ Vrbnik - Marinko Vladić.
RIVICA :: Jer ste zaslužili
Radno vrijeme ove jeseni:
Petak - Subota :: 12:00h - 22:00h
Nedjelja :: 12:00h - 18:00h