Fooling around by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu.
Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici nudi se niz poslastica koje jednostavno morate probati.
Sezonski jelovnici u Zinfandel'su i Le Bistrou i slasni doček 2026.
Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru.
Za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Chefica Ana Grgić Tomić
Hotel Esplanade u blagdanskom ruhu
Esplanade u blagdanskom duhu
Esplanadini adventski aduti na Fooling aroundu
Fooling around by Fuliranje kroz cijeli prosinac donosi odličan glazbeni lineup i zabavna outdoor događanja koja garantiraju super atmosferu. A za sve hedoniste, Esplanadina adventska kućica ponovno je must-visit spot: chefica Ana Grgić Tomić pripremila je slasne hitove koje će, bez pretjerivanja, poželjeti probati baš svaki pravi foodie.
Esplanadina kućica ponovno podiže standarde i ove zime donosi jedinstveni spoj vrhunskog street fooda, neočekivanog cocktail twista i odlično raspoloženu ekipu kuhara, slastičara i barmena. Chefica Ana Grgić Tomić i poznati miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni još su jednom udružili snage i kreirali adventsko iskustvo koje spaja tradiciju, suvremene tehnike, zavodljivi šarm i dozu bezbrižne zimske čarolije.
Fooling around
Slasni i hrskavi prutići od lososa
Esplanade kroketi s Drniškim pršutom
Novost na Aninom adventskom jelovniku je hrskavi losos pečen u panko mrvicama sa sezamom, poslužen uz salatu od cikle, mrkve i kupusa te domaći dresing od dijon senfa, meda i naranče, s dodatkom ukiseljenog komorača sa šafranom. Omiljeni Esplanadini kroketi ove godine su opasno primamljivi – dolaze s drniškim pršutom, uz marmeladu od paprike, sirni aioli i svježu rikolu. Comfort food koji ne izlazi iz mode.
Buncek tortilja vraća zimske emocije – suhi buncek i kiselo zelje zapakirani u mekani wrap uz domaću kremu od hrena i aromatičnog bilja – ultimativni su favorit. Za ljubitelje tradicionalne kuhinje i toplih jela na žlicu, Esplanade donosi još jedan hit – aromatične fileke s pancetom, poslužene uz hrskave parmezan-crostine – rustikalno s dozom šika, za ugrijati dušu i nepce.
Buncek tortilja
Esplanade štrukli
Legendarni Esplanade burger – sočan i slastan, upravo taman kako treba – s domaćom marmeladom od luka, topljenim cheddar sirom i kiselim krastavcima, vraća se na Esplanadinu kućicu da ponovno osvoji publiku. I za kraj, vječni klasik koji ne treba predstavljanje – kultni Esplanadini štrukli. Zapečeni u pećnici, mirisni, kremasti i hrskavi istovremeno – nepobjedivi okusom i kvalitetom. Uz prethodnu narudžbu dostupni su i u bezglutenskoj varijanti.
Esplanade burger
Fileki s pancetom
Slastice s potpisom Mirjane Špoljar
Slatki adventski trenuci prepušteni su majstorskom potpisu Mirjane Špoljar, glavne Esplanadine slastičarke. Jabuka kuhana u bijelom vinu s cimetom, uz finu kremu od oraha i topli karamel preljev, mirisni je desert koji će vas zagrliti poput najljepše zimske bajke.
Čokoladni mousse sa zimskim začinima – baršunast, uz note višnje kuhane u vinu – pravi je hedonizam koji se topi u ustima. Crumble od brusnice s narančom i đumbirom – sočan, svjež, pomalo pikantan, romantično zimski, uz kremu od vanilije i javorova sirupa – comfort food koji savršeno zaokružuje adventski užitak.
Jabuka kuhana u bijelom vinu
Čokoladni mousse sa začinima
Topli, aromatični kokteli by Master Kishoni
Neizostavan dio Esplanadinog adventskog koncepta su topli, aromatični kokteli koje potpisuje Vjenceslav Madić – Master Kishoni, osmišljeni kao savršeno društvo zimskim zalogajima. Istinska zvijezda među koktelima je The Štrukli Affair – inovativni napitak koji spaja liker od jogurta i slanu karamelu, topli sok od kruške i dašak gina, uz hrskavi parmezan-disk.
Koktel The Štrukli Affair
Vjenceslav Madić - Master Kishoni
Kishonijeva kolekcija uključuje i The Golden Bee – spoj medenog vina, whiskeyja i zimskih začina te Festive Esplanade White & Red Wine, Esplanadine varijante kuhanog vina s notama bazge, crnog ribiza i citrusa koji su nezaobilazni adventski favoriti. Za dozu egzotike tu je Esplanade Punch – s aromama kokosa, banane, jabuke i cimeta u toploj, tropsko-zimskoj harmoniji.
Esplanadina kućica i ove zime ostaje the place to be – cozy, chic i neodoljivo ukusna točka zagrebačkog Adventa gdje se tradicija spaja s modernom kreativnošću - mirisi kuhanog vina, štrukli i zimskih začina stvaraju atmosferu zbog koje ćete se poželjeti vratiti.
The Golden Bee