Najave 29. studenoga 2018.

Počinju 13. Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2018.

foto: Lolipop
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrhunski plavci, sjajne maraštine i pošipi najpoznatijih peljeških vinara i poljoprivrednih zadruga, tradicionalne dalmatinske delicije, bogat zabavni program, fešta do ranih jutarnjih sati - najveća vinska manifestacija u Dalmaciji nikad atraktivnija

Više od trideset vinarija s čitavog Pelješca uključeno je u ovogodišnju manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma, koja se održava 1. i 2. prosinca na čitavom poluotoku.

 | Author: Lolipop foto: Lolipop  | Author: Lolipop foto: Lolipop

Manifestacija službeno započinje svečanim otvorenjem u subotu u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega ljubitelji vina, gosti i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija. Ovo je prigoda za degustaciju najboljih peljeških vina, druženje s poznatim vinarima i upoznavanje juga Dalmacije koji je neodoljiv i u zimsko doba godine.

 | Author: Lolipop foto: Lolipop  | Author: Lolipop foto: Lolipop

Zaljubljenici u Pelješac i pelješka vina u Domu vinarske tradicije u sklopu PZ Putniković uz čašu sjajnog plavca ili hvaljene maraštine neće propustiti izložbu fotografija Pelješčana Tamare Kušić i Slobodana Rosića, a u nedjelju 2. prosinca tamo će dvadesetak mladih peljeških enologa ocijeniti mlada vina autohtonih sorti berbe 2018.

 | Author: Lolipop foto: Lolipop  | Author: Lolipop foto: Lolipop

„Prema najavama iz Zagreba, Zadra, Splita, i naše županije, očekujemo oko četiri tisuće posjetitelja. Naša manifestacija nije samo vrhunski vinski događaj, nego i prepoznatljiv turistički proizvod koji potvrđuje da kvalitetom ponudom i eventima ovakvog tipa možemo imati turiste i u zimskim mjesecima“, ističu u Udrugama Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti koje 13. puta uspješno organiziraju najveću vinsku manifestaciju u Dalmaciji.

 | Author: Lolipop foto: Lolipop

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.