Najave 01. travnja 2020.

Majstorska pekara Korica besplatno dijeli kvasac!

foto: Žarko Bašić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan započinjemo lijepom vijesti iz Korice, prve majstorske pekare u Zagrebu, koja zainteresiranim građanima besplatno daje kvasac...

Prisjetimo se, upravo su zaposlenici Korice dijelili kruh u Preradovićevoj netom nakon potresa. Niz lijepih gesta nastavljaju podjelom kvasca, trenutno najtraženijeg artikla u trgovinama diljem zemlje.

„U Korici besplatno dijelimo našu 42 godine staru kulturu divljeg kvasca izvorno donesenu iz San Francisca. Ako vam je briga za divlji kvasac jedna briga previše, imamo dovoljno komercijalnog kvasca za sve vas, bez obzira na nestašicu u trgovinama“, objavili su na društvenim mrežama u nedjelju navečer. 

 

Možda vas zanima... Ove male radosti mogu stići na tvoj kućni prag Špajza

 

„Oduvijek smo davali kvasac svakome tko je zatražio, ali u normalno doba to su bili kućni pekari iz ljubavi. Jako nas pogađa nestašica kvasca u dućanima, i potres nas je protresao kao i sve naše susjede, pa smo jednostavno otvoreno pozvali sve da nam dođu“, rekli su nam. 

A na poziv su vrlo brzo odgovorile stotine ljudi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢 𝐤𝐫𝐮𝐡® (@korica.hr) on

Po kvasac su, kako doznajemo, prvi zainteresirani stigli odmah po otvaranju pekare, ali strpljivo čekaju i drže se propisanog razmaka. „Nadamo se da će, radeći vlastiti kruh, zaboraviti na svakodnevicu, povezati se s ukućanima unutar svog doma i jesti čistu i zdravu hranu“, poručili su iz Korice. 

Svi kojima nedostaje kvasca, ili žele eksperimentirati s divljim kvascima, mogu se javiti na Instagram i Facebook Korice. 

 

Možda vas zanima... Korica - mali krušni raj u centru Zagreba Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.