Najave 19. listopada 2017.

Predstavljen sjajan autohtoni zagrebački gastro projekt

foto: Cooking Croatia
gastro postao gastro.24sata.hr
Na vlastitim smo se čulima mogli uvjeriti kako od odabira svježih sezonskih namirnica na Dolcu, preko posjete sajma antikviteta na Britancu do pripreme tradicionalnog ručka, Cooking Croatia na jednom mjestu spaja sve okuse i mirise zaboravljenog Zagreba

Uz mirise „stare“ zagrebačke kuhinje i zaboravljene recepte iz kuharica naših baka, jučer je u kultnom klubu Papica predstavljen prvi gastronomski projekt u Gradu Zagrebu koji omogućava posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju autohtonog zagrebačkog stola.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

U atmosferi građanskog stana s početka 20. stoljeća, projekt Cooking Croatia predstavio je vodeći domaći gastronomski stručnjak, komentator i prijatelj zagrebačke kuhinje, Zlatko Gall, dok su u pripremi jela na koje smo već pomalo zaboravili, sudjelovali Ivica Propadalo, Dubravko Šimenc, Daniela Trbović te Boris Banović.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

Projekt Cooking Croatia prvi je projekt koji omogućava posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju građanskog zagrebačkog stola, a ideja o projektu nastala je kroz druženje i razmjenu recepata te razgovore s malim proizvođačima i obiteljskim gospodarstvima. Zahvaljujući dugom radnom iskustvu u turizmu idejne začetnice i osnivačice projekta, gospođe Željke Stošić te znanju u procesima brendiranja turističkih destinacija, nastao je jedinstvenom projekt s nacionalnom platformom.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

Polaznici Cooking Croatia projekta svoj dan započinju kupovinom namirnica na živopisnom zagrebačkom Dolcu, gdje uz pomoć gospođe Željke, odabiru svježe sezonske namirnice dostupne na tezgama zagrebačkih kumica. Što će se krčkati u loncu, dogovara se na kavici nakon koje se odlazi na sajam antikviteta na popularan Britanac.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

Jednom kada se otvore vrata na adresi Vladimira Nazora 2, gosti postaju glavni kuhari. Gastro.hr je tako napravio nebeske knedle za ajngemahtes, kao i šlafrok za jabuke! Po završetku kuhanja, umorni i sretni, kušaju pripremljene tradicionalne zagrebačke delicije, a na kraju kući odlaze s diplomom o položenom tečaju Cooking Croatia by Papica.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

Više informacija o projektu Cooking Croatia te raspored slobodnih termina, moguće je provjeriti na www.cookingcroatia.com.

 | Author: Cooking Croatia foto: Cooking Croatia

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.