Najave 01. rujna 2017.

Pripremite paprike: Ajvar fest Lipik 2017.

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ajvar fest Lipik 2017. će se održati u lipičkom parku ispred Jelkinog brijega u nedjelju 17. rujna 2017. godine s početkom u 10 sati.


Ajvar fest je natjecateljskog karaktera, a prva 3 najbolja dobiti će vrijedne i korisne nagrade. Grad Lipik je osigurao papriku i patlidžan za svaki kotlić (oko 15 kg paprike i 5 kg patlidžana), stol, klupu, pitku vodu, priključak na električnu energiju i drva.

Ostali potreban pribor i začine natjecatelji trebaju donijeti sami. Isto tako Grad Lipik je osigurao ručak za natjecatelje.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Natjecanje počinje u 10 sati, a uzorci ajvara za natjecanje predaju se oko 16 sati. Moguće je da se dođe i prije 10 sati, ako je potrebna priprema loženja vatre, uređenje mjesta, dostava alata i slično. Ajvar koji se napravi tijekom manifestacije može se koristiti po vlastitom izboru.

Prijave sudionika na broj telefona 098/961-7814 (Anita) Na istom broju se mogu dobiti i sve dodatne informacije. Prijave se zaprimaju do 16. rujna 2017. godine.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Na prošlogodišnjem, drugom Ajvar festu u Lipiku, najbolji ajvar pripremio je 2.a razred Osnovne škole Lipik pod vodstvom učitelja Vedrana Kelemena. Kuhali su učenici, roditelji - bilo je preko trideset sudionika na štandu 2.a!

 | Author: Facebook foto: Facebook


Drugo mjesto kao i prošle godine osvojila je ekipa Mažoretkinja Grada Lipika pod vodstvom Manuele Lipušić dok je treće mjesto osvojila ekipa Caffe bar Omerzo i Željke Omerzo kao glavne kuharice u šesteročlanom timu. Svima je čestitke uputio, a najboljima uručio nagrade - inox kotliće različitih dimenzija, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana koji je otvorio prijave za sljedeću godinu. 

Ove godine u žiriju - i jake snage gastro.hr-a, pa očekujte iscrpan izvještaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.