Najave 21. ožujka 2023.

RougeMarin City ima novi hit: subotnji brunch na kojem poslužuju tri vrste tartara

RougeMarin City - Tatari brunch
RougeMarin City - Tatari brunch foto: Petra Perkov, Bojan Haron Markičević
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Marin Medak ponovno je nadmašio samog sebe - osmislio je ukusan i zabavan subotnji brunch s zalogajima koji se većinom temelje na tartarima, uz koje odlično prija pjenušac s Plešivice, a sve prati odlična glazba

Subota ujutro nakon ludog noćnog izlaska u petak… Želiš se nastaviti družiti, i s društvom otići u centar grada na fine zalogaje i pjenušac, po nama najbolji lijek za mamurluk? Ako je tako, onda je od prošle subote savršena adresa za tebe zagrebačka Petrinjska ulica broj 2, odnosno omiljeni RougeMarin City, koji je proteklog vikenda predstavio odličan novi oblik druženja subotom – uz fini brunch i pjenušac.

Kako se zalogaji uglavnom baziraju na raznim tartarima – od kozica, lososa, te naravno beefsteak tartare (od bifteka), nazvali su ga – Tatari Brunch.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Chef Marin Medak foto: Marko Lukunić/PIXSELL  | Author: Bojan Haron Markičević RougeMarin City - Tatari brunch - svih pet zalogaja na jednom mjestu foto: Bojan Haron Markičević

"Ovaj koncept volimo nazivati 'Nastavljamo s feštom brunch' jer zapravo predstavlja produžetak izlaska petkom ili sjajnu uvertiru za subotnji izlazak. Odlučio sam se za različite varijante tartara koji inače baš i nije uobičajen za konzumaciju ujutro, odnosno obično se poslužuje za večeru, u svečanim prigodama.

Baš zato idealan je za početak i završetak dana, odnosno da obilježi cijeli vikend pun zabave i uživanja", objasnio je chef i vlasnik RougeMarina Marin Medak ideju iza ovog novog koncepta u 'gradskom' RougeMarinu.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Domagoj Jakopović Ribafish je pozvonio... foto: Marko Lukunić/PIXSELL  | Author: Marko Lukunić/PIXSELL ... i iz 'proljetnog' zida dobio čašu pjenušca foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Okupljanja oko stola uvijek su nam draga, pa nismo ni mi odoljeli pozivu da isprobamo ovaj nov i zanimljiv gastro koncept u kojem odlične zalogaje prati i domaći pjenušac Piena koji se poslužuje na vrlo neobičan, i zabavan način. Naime, svaki put kad gosti ožedne moraju pozvoniti na zvono, a iz zida ukrašenog umjetnom travom i cvjetićima proviri ruka vrijednog konobara koja ti doda čašu pjenušca.

Na prvom brunchu bila je to omiljena zabava svih gostiju pa očekujemo da će se gosti RougeMarin Cityja i dalje subotom rado zvoniti na zvono i krijepiti se pjenušcem. I ne brini - ovdje kad pozvoniš na zvono to ne znači da zoveš rundu za sve...

 | Author: Bojan Haron Markičević Tatarski od lososa, tahini umak, krastavci, crvena naranča, koža od lososa, sezam, prhko lisnato foto: Bojan Haron Markičević

 | Author: Bojan Haron Markičević Tatarski od tigrastih kozica, chutney od manga, ulje od bosiljka, pesto od sušenih rajčica, čips od češnjaka, tostirana focaccia foto: Bojan Haron Markičević

Od zalogaja na Tatari brunchu nude se tri vrste tartara – dva riblja, odnosno morska i jedan 'pravi', mesni. I svi izvrsno prijaju uz pjenušac. Počeli smo s tartarom od lososa, s tahini umakom, krastavcima, crvenom narančom, hrskavom kožom od lososa i sezamom, poslužen na prhkom tijestu.

Nastavili smo s tartarom od tigrastih kozica, posluženom na tostiranoj focaccii, uz dodatak chutneyja od manga, ulja od bosiljka, pesta od sušenih rajčica i čipsa od češnjaka. Oba su bila izrazito nježna, kako i dolikuje takvim jelima od ribe ili morskih plodova koji trebaju doći do izražaja.

 | Author: Petra Perkov Chefovi Marin Medak i Željko Lopar foto: Petra Perkov  | Author: Bojan Haron Markičević Beefsteak tatarski s kremom od ljutike, dehidrirani žumanjak, escabeche ukiseljeno povrće, hrskava kožica od piletine i maslac od paprike i pilećih čvaraka - poslužen na pita kruhu foto: Bojan Haron Markičević

Treći tartar, onaj moćni mesni - beefsteak tartare s kremom od ljutike na pita kruhu, s dehidriranim žumanjkom, escabecheom od ukiseljenog povrća, hrskavom pilećom kožicom te maslacem od paprike i pilećih čvaraka bio je, očekivano, okusom najmoćniji. Bio je to uistinu konkretan zalogaj, najkompleksnijih i najsnažnijih okusa.

Također, poslužen je i zalogaj idealan za vegetarijance ili one koji jednostavno žele malo odmoriti od mesa – burrata sa satarašem, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama – vrlo aromatičan, dovoljno slan i također dosta konkretan zalogaj u kojem se ne štedi na sastojcima – od burrate do povrća.

 | Author: Bojan Haron Markičević Burrata sa satarašem, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama foto: Bojan Haron Markičević

A za desert je poslužen novi slatki hit RougeMarin Cityja – Crème Brûlée French Toast – debela četvrtasta šnita slatkog pohanog kruha, s karameliziranim šećerom na vrhu, poslužena s tučenim slatkim vrhnjem i mariniranim jagodama.

Ovaj savršeni slatkiš obrok je sam za sebe, ali i genijalan desert za kraj bruncha koji bez problema mogu podijeliti dvije osobe, s obzirom na količinu koju dobiješ na tanjuru. No ako si veliki ljubitelj slatkog, vjeruj, ovaj genijalni pohani kruh nećeš htjeti podijeliti ni sa kim.

 | Author: Bojan Haron Markičević Novi slatki hit RougeMarin Cityja – Crème Brûlée French Toast foto: Bojan Haron Markičević

Odlične zalogaje i pjenušac pratila je i sjajna glazba, pa je zabava bila potpuna. A da će i dalje subotnji brunch u RougeMarina Cityju organizirati tako da bude kompletan – od hrane i pića, do odlične zabave, potvrdio je i Marin Medak koji je prošle subote sa chefom Željkom Loparom marljivo cijelo vrijeme pripremao odlične zalogaje.

 | Author: Petra Perkov Za čašu pjenušca radio je pozvonio i Zoran Šprajc foto: Petra Perkov

"Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštena atmosfera uz super hranu i pjenušac. Svi se želimo opustiti i dobro zabaviti vikendom, a upravo to pronaći će svi koji rezerviraju mjesto kod nas subotom“, dodao je Medak.

Tatari brunch je na meniju RougeMarina Cityja svake subote od 10 do 13 sati, a mjesto se može rezervirati putem maila info@rougemarin.hr ili pak na mobitel 091/509-3191.

 | Author: Petra Perkov Vrijedni tim RougeMarin Cityja foto: Petra Perkov

 | Author: Petra Perkov Chef Marin Medak foto: Petra Perkov

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.