Subota ujutro nakon ludog noćnog izlaska u petak… Želiš se nastaviti družiti, i s društvom otići u centar grada na fine zalogaje i pjenušac, po nama najbolji lijek za mamurluk? Ako je tako, onda je od prošle subote savršena adresa za tebe zagrebačka Petrinjska ulica broj 2, odnosno omiljeni RougeMarin City, koji je proteklog vikenda predstavio odličan novi oblik druženja subotom – uz fini brunch i pjenušac.
Kako se zalogaji uglavnom baziraju na raznim tartarima – od kozica, lososa, te naravno beefsteak tartare (od bifteka), nazvali su ga – Tatari Brunch.
Chef Marin Medak
RougeMarin City - Tatari brunch - svih pet zalogaja na jednom mjestu
"Ovaj koncept volimo nazivati 'Nastavljamo s feštom brunch' jer zapravo predstavlja produžetak izlaska petkom ili sjajnu uvertiru za subotnji izlazak. Odlučio sam se za različite varijante tartara koji inače baš i nije uobičajen za konzumaciju ujutro, odnosno obično se poslužuje za večeru, u svečanim prigodama.
Baš zato idealan je za početak i završetak dana, odnosno da obilježi cijeli vikend pun zabave i uživanja", objasnio je chef i vlasnik RougeMarina Marin Medak ideju iza ovog novog koncepta u 'gradskom' RougeMarinu.
Domagoj Jakopović Ribafish je pozvonio...
... i iz 'proljetnog' zida dobio čašu pjenušca
Okupljanja oko stola uvijek su nam draga, pa nismo ni mi odoljeli pozivu da isprobamo ovaj nov i zanimljiv gastro koncept u kojem odlične zalogaje prati i domaći pjenušac Piena koji se poslužuje na vrlo neobičan, i zabavan način. Naime, svaki put kad gosti ožedne moraju pozvoniti na zvono, a iz zida ukrašenog umjetnom travom i cvjetićima proviri ruka vrijednog konobara koja ti doda čašu pjenušca.
Na prvom brunchu bila je to omiljena zabava svih gostiju pa očekujemo da će se gosti RougeMarin Cityja i dalje subotom rado zvoniti na zvono i krijepiti se pjenušcem. I ne brini - ovdje kad pozvoniš na zvono to ne znači da zoveš rundu za sve...
Tatarski od lososa, tahini umak, krastavci, crvena naranča, koža od lososa, sezam, prhko lisnato
Tatarski od tigrastih kozica, chutney od manga, ulje od bosiljka, pesto od sušenih rajčica, čips od češnjaka, tostirana focaccia
Od zalogaja na Tatari brunchu nude se tri vrste tartara – dva riblja, odnosno morska i jedan 'pravi', mesni. I svi izvrsno prijaju uz pjenušac. Počeli smo s tartarom od lososa, s tahini umakom, krastavcima, crvenom narančom, hrskavom kožom od lososa i sezamom, poslužen na prhkom tijestu.
Nastavili smo s tartarom od tigrastih kozica, posluženom na tostiranoj focaccii, uz dodatak chutneyja od manga, ulja od bosiljka, pesta od sušenih rajčica i čipsa od češnjaka. Oba su bila izrazito nježna, kako i dolikuje takvim jelima od ribe ili morskih plodova koji trebaju doći do izražaja.
Chefovi Marin Medak i Željko Lopar
Beefsteak tatarski s kremom od ljutike, dehidrirani žumanjak, escabeche ukiseljeno povrće, hrskava kožica od piletine i maslac od paprike i pilećih čvaraka - poslužen na pita kruhu
Treći tartar, onaj moćni mesni - beefsteak tartare s kremom od ljutike na pita kruhu, s dehidriranim žumanjkom, escabecheom od ukiseljenog povrća, hrskavom pilećom kožicom te maslacem od paprike i pilećih čvaraka bio je, očekivano, okusom najmoćniji. Bio je to uistinu konkretan zalogaj, najkompleksnijih i najsnažnijih okusa.
Također, poslužen je i zalogaj idealan za vegetarijance ili one koji jednostavno žele malo odmoriti od mesa – burrata sa satarašem, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama – vrlo aromatičan, dovoljno slan i također dosta konkretan zalogaj u kojem se ne štedi na sastojcima – od burrate do povrća.
Burrata sa satarašem, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama
A za desert je poslužen novi slatki hit RougeMarin Cityja – Crème Brûlée French Toast – debela četvrtasta šnita slatkog pohanog kruha, s karameliziranim šećerom na vrhu, poslužena s tučenim slatkim vrhnjem i mariniranim jagodama.
Ovaj savršeni slatkiš obrok je sam za sebe, ali i genijalan desert za kraj bruncha koji bez problema mogu podijeliti dvije osobe, s obzirom na količinu koju dobiješ na tanjuru. No ako si veliki ljubitelj slatkog, vjeruj, ovaj genijalni pohani kruh nećeš htjeti podijeliti ni sa kim.
Novi slatki hit RougeMarin Cityja – Crème Brûlée French Toast
Odlične zalogaje i pjenušac pratila je i sjajna glazba, pa je zabava bila potpuna. A da će i dalje subotnji brunch u RougeMarina Cityju organizirati tako da bude kompletan – od hrane i pića, do odlične zabave, potvrdio je i Marin Medak koji je prošle subote sa chefom Željkom Loparom marljivo cijelo vrijeme pripremao odlične zalogaje.
Za čašu pjenušca radio je pozvonio i Zoran Šprajc
"Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštena atmosfera uz super hranu i pjenušac. Svi se želimo opustiti i dobro zabaviti vikendom, a upravo to pronaći će svi koji rezerviraju mjesto kod nas subotom“, dodao je Medak.
Tatari brunch je na meniju RougeMarina Cityja svake subote od 10 do 13 sati, a mjesto se može rezervirati putem maila info@rougemarin.hr ili pak na mobitel 091/509-3191.
Vrijedni tim RougeMarin Cityja
Chef Marin Medak