Konferenciju organizira Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom tvrtkom Maistra iz Rovinja s ciljem da publici omogući upoznavanje i usvajanje novih trendova u hotelijerstvu visoke kategorije i kulinarstvu te unaprijedi istarsku/hrvatsku enogastronomiju i hotelijerstvo.
Uz vrhunske show cookinge i master class predavanja renomiranih kuhara, nositelja Michelinovih zvjezdica, prigoda je to da se iz prve ruke upoznate s novinama iz kulinarskog svijeta, ali isto tako i s primjerima najbolje prakse u hotelima visoke kategorije.
Program IGF Autumn 2017
Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
Rovinj-Rovigno, Hotel Lone, 30/10
Program
09:00 - 09:45 Registracija sudionika i preuzimanje akreditacija
09:45 - 10:00 Službeno otvaranje kongresa
10:00 - 11:00 Prvi dio: Okrugli stol
Globalni trendovi i najbolje prakse u luksuznom hotelijerstvu
Nicolaas Olivier Wiemeijer
HM NOW, Hospitality management services
Claudia Roth, Soul Luxury, experts in Redefining Luxury Service
Through Emotional Brand Engagement
Justin Zammit Tabona, vlasnik hotela Xara Palace, Malta, i predsjednik Mediteranske delegacije za Relais&Chateaux
Elisabeth Debiasi, Relais & Chateaux, direktorica za Jugoistočnu Europu
Horwath HTL, moderator
Drugi dio Perfect marriage: hoteli visoke kategorije i restorani s Michelinovim zvjezdicama
11:00 - 11:25 Alain Bullo, Maitre de Maison R&C, Hotel Londra Palace, Venecija
Kako zadržati vrijedan personal i podučiti ih kako poslovati i održati obiteljsku atmosferu u hotelu
11:25 - 11:50 Fabio Raucci, F&B manager, Capri Palace Hotel, Capri
Važnost pozicioniranja/identiteta jednog restorana,
Razvoj i podizanje branda
11:50 - 12:15 Gennaro Iorio, Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M.
Cave Centrale de l'Hôtel de Paris, Monte Carlo, Monako
La Cave, un metier, une passion...
12:15 - 12:40 Lucio D’Orsi, F&B manager, Majestic Palace Hotel 5*, Sorrento
Mario Affinita, Executive Chef restorana Don Geppi,
Majestic Palace Hotel, Sorrento Michelin 1*
Podučavati, djelovati, komunicirati. Spoj sale i kuhinje.
12:40 - 13:00 Stefanie Hering, vlasnica prestižne tvrtke Hering Berlin
Nova definicija luksuza - Hering Berlin
13:00 - 14:00 Pauza za ručak
14:00 - 14:40 Heinz Beck, Michelin 3*
Executive Chef restorana La Pergola at Rome Cavalieri Waldorf Astoria Hotels&Resorts
Izvor ili rajčica?
Show cooking Executive Chefa Heinza Becka
14:40 - 15:20 Roberto Cerea, Michelin 3*
Executive Chef restorana Da Vittorio, Relais & Chateaux
Da Vittorio, Bergamo
Rižot s artičokama, naranča s aperolom i kozica iz Oneglie
Show cooking Executive Chefa Roberta Cerea
15:20 - 15:50 Andrea Migliaccio, Michelin 2*
Executive Chef restorana L'Olivo, Capri Palace Hotel, Capri
Ravioli od lignjuna s krumpirom sa juhom od rajčice i
kremom od dimljenog sira Provola
Show cooking Executive Chefa Andree Migliaccia
15:50 - 16:20 Giuseppe Mancino, Michelin 2*
Executive Chef, Grand Hotel Principe di Piemonte
Restoran Il piccolo principe, Viareggio
Show cooking Executive Chefa Giuseppea Mancina
16:20 - 16:50 Emanuele Scarello, Michelin 2*
Executive Chef restorana Agli Amici, Udine
Prevođenje tradicije: evolucijski put recepta od okusa
sjećanja do specijaliteta današnjice
Show cooking Executive Chefa Emanuelea Scarella
16:50 - 17:20 Simone Padoan, Pizzeria I Tigli
Jesensko bujanje... Kada te zemlja vodi ka spontanom
odabiru, prirodno diktiranom od tvoje kulture prehrane
Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se i tri tematske gala večere u režiji poznatih chefova koji vode predavanja:
20:00 - 23:00
Restoran Wine Vault - Hotel Monte Mulini 5*
Chef Roberto Cerea
Da Vittorio, Brusaporto, Bergamo (IT), Michelin 3*
Brasserie Adriatic - Hotel Adriatic 4*
Chef Andrea Migliaccio & Chef Salvatore Elefante
L'olivo, Capri (IT), Michelin 2*
Restoran L - Hotel Lone 5*
Chef Mario Affinita
Don Geppi, Sant'Agnello, Napoli (IT), Michelin 1*