Najave 05. rujna 2018.

Što se to kuha u Čakovcu - tri stvari koje morate znati!

Darko Mareš
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne možemo se odlučiti je li veća vijest to što je Marko Palfi napustio Mundoaku, što su tri chefa, Palfi, Bogdan i Janković za Čakovčance kuhali besplatan veganski curry ili što će Matija Bogdan ovog petka biti na tapeti baš svakome tko s njim želi ući u kakvu finu gastronomsku raspravu.

Prva i najvažnija stvar koju morate znati jest da je Marko Palfi krajem prošlog mjeseca na svom Facebook profilu objavio kako se oprašta od kuhinje čakovečke Mundoake, mjesta koje je svojim radom i trudom učinio, po nama, najboljim restoranom Međimurja. Palfijeva kreativnost i znanje u kuhinji, rekao je prilikom gostovanja u čakovečkoj Mundoaki chef Mate Janković, a mi bismo se složili, ono je što ga izdvaja od ostalih chefova i voditelja restorana. 

 

Možda vas zanima... Marko Palfi: Imam svoje igralište gdje svi možemo rasti Špajza

 

Palfi je u svom Facebook statusu napisao kako je promjena preduvjet za razvoj, pa se tako nakon četiri i pol godina oprašta od kuhinje koja mu je pružila mnogo, no on sam istoj je dao još i više. 

Dragi svi. Promjena je preduvjet za razvoj. Tako sam i ja odlučio, nakon gotovo 4 i pol godine, privesti kraju svoj boravak u restoranu Mundoaka. Puno sam dao, još više dobio i na tome sam neizmjerno zahvalan. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su sa mnom dijelili krv, znoj i suze u kuhinji i servisu. Isto tako mnogobrojnim, dragim gostima bez kojih nema ni nas kuhara. Vidimo se opet, nekad, u nekoj novoj kuharskoj priči, hvala!
 


Nakon objavljenog statusa i brojnih upitnika iznad glava ljubitelja dobre gastronomije i Palfijevog lika i djela, ovaj je chef zajedno s Matijom Bogdanom i Matom Jankovićem sudjelovao u hvalevrijednoj akciji Food, not bombs u sklopu 3ff festivala alternative u Čakovcu. Trojac je pripremao veganski curry koji je zatim dijelio prolaznicima u čakovečkom parku, gdje se sam festival i održavao.
 


Food, not bombs akcija je koja se temelji na pripremi vegetarijanske i veganske hrane pripremljene namirnicama iz donacija ili pak ostataka s tržnica. Tako su Palfi, Jaković i Bogdan prikupili povrće lokalnih OPG-ova i bacili se na kuhanje sjajnog curryja koji je zamirisao čitav park, pa dobro zagrijao ekipu prije odličnih koncerata na 3ff festivalu.
 

 

Tri su chefa napravila sjajan posao, a prije odlaska na mjesto sous chefa u londonski Ledbury, Matija Bogdan još će se kratko zadržati u rodnom Čakovcu. Osim kuhanja za prijatelje i obitelj, ponekog piva i dobre zabave, Bogdan će se ove subote, 7. rujna naći Kod Beške na tapeti. Nakon povratka s Korčule gdje je sezonski vodio restoran De Canavellis, Matija će sa znatiželjnim gostima podijeliti tajne chefovskog života i mnogo više.

 

Možda vas zanima... De Canavellis – gastronomsko čudo na Korčuli Špajza

 

"Ravno s Korčule, na proputovanju do londonskog Ledburyja, idući petak, 07.09. u goste nam stiže perjanica međimurske gastro scene, mladi talentirani chef Matija Bogdan. Na meniju je - razgovor.
(...)
Vi slušate i upijate, uključujete se po želji i potrebi i uživate u jedinstvenoj prilici da u intimnoj atmosferi našeg eventa budete oči u oči s međimurskim dečkom svjetskog glasa", stoji u opisu događaja. 


 | Author: Facebook Facebook

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.