U drugoj audicijskoj večeri showa MasterChef 2025. gledatelje su dočekale nevjerojatne životne priče novih kandidata, velika strast prema kuhanju i brojna iznenađenja na tanjurima. Kandidati iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, donijeli su pred žiri svoja najdraža, posebna jela, uspomene i emocije.
Najbolji fazan uz dodatak suza
Tako je Josip Barišić iz Požege pripremio fazanova prsa na posteljici od pastrnjaka. "Divljač koju pripremam sam ulovio sam. U lovu me najviše veseli boravak u prirodi, druženje s kolegama lovcima, kuhanje hrane, mir kad dođete u pet ujutro u prirodu i vidite izlazak sunca", priznao je ovaj lovac.
Za njegovo jelo članovi žirija Goran Kočiš, Mario Mihelj i Stjepan Vukadin rekli su da je - jedan od najboljih fazana kojeg su probali, što puno znači posebno kad je chef Kočiš u pitanju, jer je otkrio da je u životu kušao baš puno fazana i ostale divljači. Ove pohvale ganule su Josipa koji je pustio i suzu, a u uvodnom prilogu priznao je da se nada da će mu MasterChef ne samo ostvariti kulinarske snove, nego i pomoći da pronađe srodnu dušu.
MasterChef 2025. - Josip Barišić
MasterChef 2025. - Endrina Muqai
Mlada gastro entuzijastica Endrina Muqai iz Zagreba ponudila je posve drugačiji koncept. Pripremila je sve samo ne običan - sendvič.
"Želim napraviti nešto posebno i drugačije, kao što sam i ja sama", rekla je Endrina koju je doša podržati cijela obitelj, a posebno ganut bio je njezin otac koji nije mogao prestati plakati od ponosa.
Uštipci i burek dostojni MasterChefa
Na audiciju dolazi i barmen Otto Grundmann, a njegova kreativna vizija pretočit će se u uštipke na način cacio e pepe (poznato talijansko jelo od tjestenina cacio e pepe sastoji se, osim od tjestenine, od 2 bitna sastojka - sira i papra). Iako su imali neke sitne zamjerke njegovu jelu, članovi žirija odlučili su ga pustiti u drugi krug natjecanja.
Kandidatkinji iz Sarajeva Mahiri Pločo tradicija je snažna inspiracija kad je kuhanje u pitanju, a u samo pola sata pred žiri na stol uspjela je poslužiti - savršen burek! Chefovi su s guštom grickali, tijesto je hrskalo, a Mahira je zasluženo osvojila svoju pregaču.
MasterChef 2025. - Otto Grundman
MasterChef 2025. - Ivan Barić
Umirovljenica Višnja Pelušić pripremala je jelo svoje bake – bijele žgance. "To su jeli težaci, a u mojoj je kući to bilo svakodnevno jelo", ispričala je Višnja, posebno oduševljena chefom Stjepanom Vukadinom. Nažalost, svoje jelo nije uspjela dovršiti i poslužiti te nije prošla dalje, no njezin cilj bio je ispunjen - da upozna chefa Vukadina.
Milika Perović iz Crne Gore priznao je žiriju da je kuhanje smisao njegova života, a unatoč nesavršenom jelu prošao dalje jer su chefovi u njemu prepoznali veliku predanost i spremnost na učenje i usvajanje novih kulinarskih znanja.
Pred žiri je stao i bivši vojnik Ivan Barić iz Velike Gorice sa svojom interpretacijom tataki tune, a njegova inspiracija za jelo kojim se predstavio dolazi iz vlastitih prehrambenih odluka.
"Prije nekog vremena pokušao sam postati vegetarijanac. Nikada u životu se nisam gore osjećao. Kad sam vidio tataki tunu, bio je to presudan trenutak u kojem sam sebi rekao: Mani se vegetarijanstva i drži se mesa“, priznao je Ivan koji je svojom tataki tunom oduševio žiri.